FEATURE UGE – NELLIE SNELLEN – PRISMER TIL PÅSKE OG JUL

0 1,277

Så kick-starter vi endnu en spændende Feature Uge, hvor vi denne gang har fået lov til at lege med dies fra Nellie Snellen. Hele ugen vil vi byde på et nyt og spændende projekt hver dag.

Jeg indrømmer ærligt, at jeg følte mig meget udfordret med Nellie Snellens Folding Dies. Jeg laver primært kort og er vild med Clean & Simple stilen, så derfor måtte jeg i seriøs tænkeboks til denne Feature Uge. Men det skader absolut aldrig at blive udfordret og skubbet ud af sin comfort zone. PKL_NS_NFD006

Der er ikke så meget man kan gøre anderledes med denne “Icicle” die fra Nellie Snellen. Jeg har valgt at kalde den for “Prisme”, for det synes jeg den ligner mere end en istap. Man die-cutter den i papir eller karton og så folder man den i følge vejledningen. Typisk vil man bruge noget flot design papir til dette. Når man kigger på selve dien, ser den lidt avanceret ud. Bare rolig, vejledningen er super nem at følge.

Jeg har valgt en lidt anden tilgang til denne die. Jeg kan nemlig godt lide at finde på interessante måder, at bruge sine materialer på – så jeg vil inspirere jer med friheden til at farvelægge! Og det hele starter faktisk med at stykke helt almindeligt kopi/print papir i A4. Jeg vil vise Jer, hvordan man ved farvelægning af denne “Icicle” folding die, kan skabe pynt både til Påske og til Jul.

Jeg har lavet en video til Jer, som viser hvorledes man folder denne “Icicle”, samt hvordan jeg har farvelagt min Jule-prisme i bolchestriber. Men først skal I lige se dem jeg har lavet til Påske. Her har jeg farvelagt min die-cut i dejlige friske forårsfarver.

PKL_IMG_1259

Nellie Snellen’s “Icicle” Folding Die er vist beregnet til Julepynt, men hvorfor lade sig begrænse af det! Da jeg så formen på denne “Icicle” (efter min mening en Prisme), så tænkte jeg, at det kunne minde lidt om formen på et æg. Påskeæg kan vi jo rigtig godt lide, hvis de ser forårsagtige ud. Derfor tog jeg fat i mine Letraset Promarker tusser og udvalgte nogle farver i mint og orange.

PKL_IMG_1262

Til den mint-grønne Påskeprisme har jeg gjort følgende:

 • Die-cut af almindeligt kopi/print papir A4 i hvidt.
 • Farvelagt den ene halvdel af die-cut’en med Promarker “Green” og den anden halvdel med “Mint Green”.
 • Farvet en stripe langs midter-folden med Promarker “Gold”.
 • Foldet mit farvede die-cut jævnfør vejledningen på emballagen – se min video.
 • Samlet Prismen med Heidi Swapp “Scrappy Glue” og til sidst nål og tråd.
 • Trukket et stykke broderigarn igennem Prismen og sat et par træperler på.

PKL_IMG_1261

Min orange Påskeprisme har jeg farvelagt efter samme fremgangsmåde som den grønne, men valgte at pynte den lidt med sommerfugle punches.

 • Die-cut i hvidt papir
 • Farvelagt den ene halvdel af die-cut’en med Promarker “Pumpkin” og den anden halvdel med “Pastel Yellow”.
 • Farvet en stripe langs midter-folden med Promarker “Gold”.
 • Foldet mit farvede die-cut jævnfør vejledningen på emballagen – se min video.
 • Samlet Prismen med Heidi Swapp “Scrappy Glue” og til sidst nål og tråd.
 • Trukket et stykke broderigarn igennem Prismen og sat et par træperler på.
 • Træperlerne er farvet med Wink Of Stella “Gl.Gold”.
 • Farvelagt et stykke hvidt papir med Promarker farverne og herefter punchet nogle sommerfugle med Martha Stewart “Classic Butterfly” punch.
 • Limet sommerfuglene på Påskeprismen med Heidi Swapp “Scrappy Glue”.

Mine erfaringer med Nellie Snellens Folding Die har primært været positive. Vejledningen, til hvordan man skal folde disse dies, er fyldestgørende og viser det super godt skridt for skridt. Vejledningen er trykt bagpå emballagen for disse dies og er derfor lige ved hånden. Jeg oplevede dog, at den grønne farve fra dien smittede lidt af på mit hvide papir. Ikke meget, men dog nok til at man kunne se en nuance på die-cut kanterne. Hvis man arbejder med farvet design papir, vil man sandsynligvis ikke opleve dette.

Til sidst vil jeg vise Jer min Juleprisme, som jeg har lavet i bolchestriber. Det er denne bolchestribede Juleprisme, jeg viser processen for i min video. Både farvelægningen med Promarker “Ruby” og hvorledes den bliver foldet og samlet.

PKL_IMG_1114

Det var mit lille inspirationsprojekt for i dag.

Kig forbi igen i morgen, hvor vi viser endnu et spændende projekt i vores Feature Uge for Nellie Snellen. Husk, at det er hver dag kl. 16 vi byder på ny inspiration i denne uge.

 

close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More