Finale i “Årets skandinaviske scrapper 2017”

Da er vi klare for finalen i “Årets skandinaviske scrapper 2017”.  “Årets skandinaviske scrapper” er en hederspris til en person som inspirerer andre til å fortsette eller starte med papirhobby. I finalen møtes de tre skandinaviske scrapperne som ble stemt fram i semifinalene for Danmark, Norge og Sverige. Du kan stemme i finalen fra 11. april til 25. april kl. 23.59. Du finner avstemmingsskjema nederst i innlegget. Vi ønsker alle våre finalister lykke til!

- Advertisement -

FINALIST 1, DANMARK: JANNI HANSEN
Janni har vært kreativ de siste elleve årene, og de siste to årene har hun vært oppslukt av fargelegging med Copics og kortlaging. Hun har også tidligere holdt mye på med Project Life og scrapping. Janni er ikke i tvil om hvilken stil hun har på papirprosjektene – det er CAS (Clean and Simple). Denne stilarten kombinerer hun med masse pasteller og shakerkort med sequins. 

Hej, jeg hedder Janni, er 40 år og bor på Amager med min søn Benjamin på 8 år. Til dagligt sidder jeg som Nordisk kundeservice specialist i et kreditkortselskab. (Kreditkort om dagen og fødselsdagskort om natten – super plat men også lidt sjovt!)

Jeg er bidt af den mest fantastiske hobby, og jeg ved ikke noget bedre end at kunne sætte mig ved mit lille skrivebord i hjørnet af stuen så snart der er tid til det. Jeg tror jeg har været bidt af det kreative de sidste 11 år. De sidste 2 år har jeg været total opslugt af at farvelægge med Copic Ciao/Sketch og lave fine kort. Jeg har også lavet rigtig meget Project Life og Scrap – men det er lagt på hylden for en stund.

Min stil er helt klart CAS (Clean and Simple) i masser af pasteller og shaker kort med skønne sequins. Jeg er også blevet ret glad for at lege med Distress Oxides her på det seneste, synes man kan lave de flotteste baggrunde med dem.

Jeg er med på Craftin Desert Divas Designteam, og det har jeg været snart 1 år. Jeg er super glad for at været på teamet, specielt fordi jeg er faldet totalt for deres designs af stempler, dies og stencils. Tidligere var jeg også med på Krumsprings DreamTeam indtil det desværre lukkede.

Inspiration henter jeg fra designteamet jeg er på, Instagram, Pinterest og forskellige grupper på Facebook.

Jeg deler mine projekter og kort her:
Instagram: Mit Kammer 
Facebook Mit Kammer

Her er 3 af mine nyeste favorit projekter og nederst et billede jeg har taget til min Facebook side – et billede jeg er rigtig glad for da det viser mange af de kort jeg har lavet igennem årene.

FINALIST 2, NORGE: IDA BIRGITTE WELDINGH EFTEDAL
Ida begynte med scrapbooking da hun bodde i USA på 80-tallet og i 2010 bestemte hun seg for å starte egen nettbutikk, som i 2013 også ble til en fysisk butikk. Butikken heter Scrappehjertet og ligger i Stavern. Det er scrapbookingen som ligger Idas (scrappe)hjerte nærmest, og det er fordi hun er så glad i bilder. I det siste har hun også begynt med Project Life og det har gitt henne en gylden anledning til å bruke enda flere av bildene hun liker så godt. 

Jeg heter Ida og snart 52 år, bor i Stavern og driver Scrappehjertet.no, som er både nettbutikk og fysisk butikk. Jeg har 2 sønner, min eldste er 23, han er i full jobb, men neste år har han søkt på skole i Japan og min yngste på 19 går på Universitetet i Tromsø.

Jeg begynte vel med scrapbooking da jeg bodde i USA på 80-tallet. Men når jeg flyttet hjem var det ingen som drev med det her inntil noen av mine venninner begynte å scrappe hos butikken Gode minner i Tønsberg. I 2010 bestemte jeg meg for å åpne min egen nettbutikk og i 2013 ble det også fysisk butikk. I 2010 mistet jeg hele lageret i husbrann, og høsten 2016 ble jeg alvorlig syk, så det har vært noen utfordringer underveis, men jeg har fantastiske ansatte og designteam og butikken øker omsetningen vært eneste år siden vi åpnet.

Jeg lager kort når jeg må, men jeg har bestandig vært glad i bilder og LO. Lager album til barn, venninner og så videre. Er vi på ferie kan jeg ta hundrevis av bilder og det er det som er viktig for meg. Har begynt med Project life, for da kan jeg bruke enda flere bilder. Synes det var vanskelig i begynnelsen, men jobber med saken.

Jeg lager ofte tags av rester, men dessverre så får jeg ikke scrappet så mye som jeg vil, butikken krever mye av min tid.

Jeg spurte en venninne om hun kunne beskrive min stil, og det ble: Klassisk ren med lekende elementer……. Mitt design team, alle kundene i butikken og alle som kommer på treff i Stavern er mine inspirasjonskilder. Det er mange fantastiske scrappere der ute!

Link til Scrappehjertet: 
Scrappehjertet – blogg
Scrappehjertet

FINALIST 3, SVERIGE: ANNA-LENA NILSSON
Anna-Lena begynte med papirhobby i 2010. Hun bruker ofte vanlig kartong fra pappesker og lignende på prosjektene sine. Anna-Lena inspireres ofte av ting hun ser rundt seg i hverdagen når hun scrapper, og hun vil at prosjektene skal være til nytte. 

Jag ör 53 år och bor i Skåne, i en liten by som heter Ljungbyhed. Jag började 2010. Jag älskar att bygga saker av helt vanlig brun kartong. Många projekt har hamnat i papperskorgen men vissa har blivit riktigt bra och jag undervisar gärna och håller kurs.

Jag inspireras ofta i vardagen, då jag kan se ett objekt och sedan försöka bygga något likvärdigt i kartong. Helst vill jag att mina alster ska kunna användas o brukas.

Anna-Lena har en egen liten hobbybutikk som heter ROX Stamps
AVSTEMMING
Avstemmingen foregår som følger: 
– Du velger den av disse tre skandinaviske scrapperne som du mener fortjener tittelen “Årets skandinaviske scrapper 2017”.
– Det er ikke anledning til å stemme mer enn en gang. 
– Etter at semifinalen er avsluttet vil vi offentliggjøre navnet til den som går videre til finalen i “Årets skandinaviske scrapper 2017”. 
– Vi oppfordrer alle til  å stemme på sin favoritt videre i kåringen, og det er fullt mulig å oppfordre så mange som mulig til å gjøre det samme.
–  Avstemmingen pågår fra 11. – 25. april og navnet på vinneren offentliggjøres på Scrapbookingdagen 5. mai 2018.

[yop_poll id=”55″]

 

Vignett: Marit Pedersen, The Paper Crafting
Foto: Janni, Ida Birgitte og Anna-Lena
Publisert med tillatelse

- Advertisement -

Translate »