Finnabair kurs “Heart of the Clock”

Lørdag 12. november 2016 deltok jeg på mitt tredje Finnabair kurs på Bikuben, Strømmen. Og som vanlig svarte kurset til forventningene. Det er ikke ofte jeg er på kurs da tiden er knapp, men du verden så koselig det er å få ny input, prøve nye produkter, treffe kjente og bli kjent med nye flotte damer.


Type prosjekt: Redesignet klokke
Anledning: Generell
Stilart: Steampunk
Teknikker: Paste og maling
Hovedfarge: Svart


Finnabair sin stil er i en annen gate enn det jeg til daglig lager. Men det å prøve å lære noe nytt er alltid velkomment. Når jeg først skal på kurs ønsker jeg å prøve nye teknikker og produkter. Det gir en fin mulighet til å se om dette treffer meg eller ikke.

Finnabair, eller Anna Dąbrowska som hun egentlig heter er fra Polen og er designer, kursholder, mixed media artist for Prima med egen produkt serie. Det var selvfølgelig hennes produkter vi brukte på kurset, Heart of the Clock – altered frame.

Produktpakken vi fikk utdelt inneholdt alt vi trengte. Kurset foregikk slik at vi fikk en innføring i hvert trinn for så å drive med egen jobbing. Enkelt og greit samtidig som man kunne spørre underveis. Følte kanskje at denne gangen fikk vi litt knapp tid. Det skyldes forsinkelser i gruppen foran oss, men det stresset meg litt dessverre. Det er mye tørking i dette prosjektet, og det må tørke slik at pynten ikke sklir ut eller flytter på seg.

Jeg er ikke godt kjent med alle de forskjellige medium som finnes på markedet, men har prøvd noen få. På kurset nå ble jeg introdusert for to nye varianter. Texture paste – black sand og texture paste – graphite. Når vi brukte de ga de en fin struktur på prosjektet. Begge pastene er kornete. Vi brukte Graphite på bakdelen av klokka og Black Sand rundt og på utsiden av klokka. Ikke lett å se på bilde, men det er der. Min favoritt ble Graphite, og den ble med meg hjem. Den blir veldig fin på lerret, bakgrunner, metallpynt etc.

Alle deler ble festet/limt med Heavy body gel. Når den tørket så ble delene der du hadde festet de. Sterk pasta. Da det var tørket sånn nogen lunde malte vi alt med svart gesso.  Det ble mye pirk, spesielt i blomstene. Til slutt ble klokken og detaljene børstet med Acrylic paint. Denne var også ny for meg, og det produktet ga flere variasjoner. Noen av dem var tofarget, dvs at de skiftet farge avhengig av om underlaget var hvitt eller sort.

Andre var i metallic look, og det ga en fin effekt. Noen ga en fin perlemor glans.  Disse fargene børstet jeg på alle steder bortsett fra hjertet. Det er malt med flere lag. Det for at hjerte skulle ble et lite blikkfang i klokken min.

Noen av produktene som ble brukt:

  • Art pebbles
  • Mechanicals, steampunk gears
  • Rustic gears
  • Mini hardware
  • Large flowers
  • Prima flower vine
  • Relics & Artifacts
  • Heavy body gel

Alle medium/maling/paster fra Finnabair er i samme «familie» og kan fint bruks om hverandre.

Har du mulighet så meld deg på et kurs i nærheten av deg. Enten kursholderen er lokal eller kjent. Det er alltid noe å lære. Det er hyggelig og sosialt og det gir ny inspirasjon. Jeg har holdt en del kurs lokalt her jeg bor, og blir like inspirert av det.

Klem Gunn aka Gunns Papirpyssel

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ UKENTLIG OPPDATERING MED DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Meld deg på innen 20. juni og vær med i trekningen om en hemmelig gave til en verdi av minst 500 kr. Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.

Kommentarfeltet er stengt.