,

Födelsedagskort till en cool tjej

Plötsligt är det inte aktuellt med pastelliga ljusa kort och sagolika motiv. När småflickorna växer upp till små “tweenies” behöver födelsedagskorten hänga med i utvecklingen.


Type prosjekt:  Kort
Anledning:  Födelsedag
Stilart: Whimsical
Teknikker bruk: stämpla, färglägga, embossing, stencilering, die-cutting
Pynt/dekor:  Metall-charm, en bit spets till tagen
Hovedfarge: Svart
Utstyr som er brukt: Stenciler från Altenew och My Favorite Things, Distress Oxides, stämpel från Kenny K, textstämpel från Mama Elephant, alfabet från My Favorite Things, Happy Birthday die från Concord & 9th, dies för jeansficka från Whimsy, dies för tag från Lawn Fawn Whimsy, embossingpulver från Wow, Shimmer powder från Nuvo, Hero Arts Unicorn Ink Pad, ProMarkers för färgläggning, kortbas och svart och vit cardstock.


Idag tänkte jag visa ett kort en tonårstjej, ja det känns så nästan i alla fall även om hon fyller elva. Jag har följt henne sedan hon var liten bebis. Jag gjorde det första kortet till henne när hon fyllde  fem och älskade Frost och hundvalpar. Så här såg kortet ut då…

Om mitt kortmakeri har utvecklats eller inte lämnar jag till er att bedöma ;-)n men för hennes del har 6 år betytt att det hunnits med lite olika teman och önskemål i takt med hennes utveckling. Eftersom hon fyller år i november har en del kort varit med lite Halloween-tema och andra fyllda med hennes stora intressen dans och cheerleading. Men i år, sa hennes mamma, ska det vara coolt. Helst svart.

Jag bestämde mig för att jobba på svart cardstock. Det blir väldigt effektfullt om man använder Distress Oxides för att färga in stenciler och den vita Hero Arts dynan för att göra en tegelvägg. Jag pudrade även lite Skimmer Powder från Nuvo i en palettkopp och sprayade på vatten för att lägga lite skimmer här och där på blommorna och bladen.

Den underbara jeansfickan skar jag ut i vit cardstock och tonade mot svart med Distress Oxide Ink. I fickan la jag en utstansad tag som jag dekorerat med ett litet hjärta och stämplat en fin text från Mama Elephant.

Texten med Happy Birthday är infärgad med distresserna och medan de fortfarande var fuktiga strödde jag Wows embossingpulver “Singin in the rain” på. Det är min absoluta favorit. Ett alldeles fantastiskt skimrigt pulver som lyfter alla färger och bakgrunder.

Jag måste ju erkänna att jag nog trivs med att lämna prinsessperioden bakom mig även jag…

 


Posted

Translate »