Födelsedagskort till min pappa

Varje år gör jag ett födelsedagskort till min pappa, han är nog den som mest uppskattar mina kort. Kortet står framme hela sommaren i hans förtält till allas beskådan. Jag måste erkänna att det är lite smickrande men det innebär också att jag varje år måste få en ny idé på kort till honom.


Type prosjekt: Kort
Anledning: Födelsedag
Stilart: Manligt
Teknikker bruk: Die-cutting och paperpiercing
Pynt/dekor: Stämplat och utstansat
Hovedfarge: Brunt, beige och gult
Utstyr som er brukt: Dies (Simple & Basic, Yvonne Creations, Karen Burniston, Gummiapan, Skapat av, Crealies och Magnolia), stansmaskin, stämplar (Art impressions och Gummiapan), klippark (Lazerdesign), mönstrat papper ( Pysseltagen), skalpell, sax och bokbindarlim


Jag försöker få med hans intressen eller personlighetsdrag och i år blev det så självklart vad kortet skulle ha för tema: Whiskey!

Jag hittade ett så häftigt mönstrat papper som passade så perfekt till mitt tema! På ett annat ställe hittade jag ett underbart klippark med massor med härliga whiskeybilder.

I år satsade jag mer på insidan av kortet än på själva framsidan. Jag använd mig av en die som gör en “flip frame pop-up”, eller helt enkelt en bild som kommer fram när man öppnar kortet.

Jag har färglagt bilden med Polychromos.

När kortet är helt öppet så står bilden helt rakt upp, vilket ger en häftig effekt när man öppnar upp kortet.

Pappas husvagn var jag tvungen att ha med, eftersom han älskar att vara i den. Kortet är i modell Slimline och mäter 21,5 x 10,5 cm.

Translate »