FOIL TEKNIK MED MINI MINC ELLER LAMINATOR

2 1,619

I det sidste år har det været populært at bruge foil til sine projekter og populariteten er stigende. På CHA blev der introduceret nye produkter, som kan bruges til forskellige foil teknikker. I dag vil jeg vise jer hvad foil er, hvordan det fungerer med Mini Minc’en eller ved brug af en almindelig laminator.

Lad os starte med Mini Minc’en fra Heidi Swapp. Denne fås også i en stor udgave, hvis man ønsker at bruge den til Layout projecter. Den store Minc kan i størrelse sammenlignes med en almindelig laminator. Den lille Mini Minc er en praktisk størrelse, som tager størrelse A5 projekter. Den er primært beregnet til kortmagere og så fylder den ikke så meget.

Denne artikel er lang med mange billeder og hele 3 video’er. Lav dig en god kop kaffe er te og læn dig godt tilbage 🙂

PKL_IMG_2902a

I min video demonstrerer jeg, hvorledes den fungerer og fortæller lidt om den, samt viser Jer selve foil materialet. Foil kan fås i flere brands og i år er der kommet mange nye farver på markedet. Nu er der sågar også ombré foil i butikkerne.

Til mine foil projekter har jeg brugt foil fra iCraft Deco Foil i farverne “Gold”, “Pumpkin”. I den sidste video har jeg også brug “Turquiose”.

****

****

Nedenfor på billedet kan I se en bunke af foil tekster og motiver, som jeg har fået lavet under min test af og leg med Mini Minc’en.

PKL_IMG_2905-001a

Til Mini Minc’en kan man købe allerede færdig trykte motiver og tekster, som man selv kan påføre foil. Især Heidi Swapp har flere motiver og tekster på markedet i år.

Det bedste ved denne foil teknik er, at man selv kan lave sine tekster og motiver. Det kræver dog, at man har en laserprinter – og det SKAL være en laserprinter. Det er nemlig laser sværten, som under opvarmning binder sig fast til folien.

PKL_IMG_3028

Man kan i en Word fil skrive forskellige tekster og printe dem ud, hvorefter man kan påføre foil. Ønsker man den mere avancerede udgave, kan man bruge en blank/hvid jpg. eller png. fil, som man for eksempel i fotoprogrammet PicMonkey gratis kan lave motiver og tekst i. Man skal bare huske, at der må ikke være gråzoner i motivet. Motivet SKAL være fuldstændigt sort over det hele! Der må ikke være steder, hvor den sorte farve gradvist falmer.

Til mine kort med hjertet med pil igennem og det store træ har jeg brugt en blank jpg.fil og lavet motiverne og teksten i PicMonkey.

PKL_IMG_3034

En anden faktor som spiller ind er varme niveauet i Mini Minc’en eller laminatoren. Hvis ikke laser sværten bliver varmet nok op, vil den muligvis ikke binde sig fast til folien alle steder. På mit bronze træ er der visse steder, hvor folien ikke har bundet sig fast.

Årsagerne kan være: 1) At varme niveaet enten har været for lavt eller for højt. 2) At den sorte sværte ikke var intens (altså sort) nok visse steder.

Her må man prøve sig frem indtil man har fundet den rette indstilling for sin printer og Mini Minc eller laminator.

PKL_IMG_3035

Når man selv printer ud på sin laser printer, så er det en god idé at tjekke farveindstillingen. Hvis din laserprinter også er en farveprinter, så vil den som standard være indstillet til farve. Her kan det muligvis være en fordel, at man går ind og ændrer farve indstillingen til “Sort/hvid” inden man printer ud.

PKL_2016-02-14_112544

Foil kan være dyrt i længden, men man kan også tænke smart, når man laver sine projekter. Ved nogle projekter kan man måske med fordel udnytte den negative rest af folien. Her skal man dog tænke over dette, inden man klipper sit folie stykke til. De to næste kort jeg har lavet, har jeg netop udnyttet den negative rest af folien.

Først har vi det første kort. Her er motivet den positive del af folien. Her var mit sorte laser motiv perfekt, hvorfor min foil har hæftet sig fast alle steder.

PKL_IMG_2914

Herefter har vi mit kort, hvor jeg har brugt det negative stykke af folien. Dette har jeg kunne gøre ved, at printe et stykke karton med helt sort sværte. Her skal man dog være klar over, at ens motiv altid vil være sort!

Amerikanske Jennifer McGuire har netop lavet en fil, som man kan bruge til at printe et stykke sort laser sværte ud. Klik HER for at se filen. Filen kan du downloade og gemme på din egen computer.

PKL_IMG_3038

Jeg har tidligere lavet en video om, hvorledes man kan udnytte de negative rester. Det er jo fantastisk, når man kan få mere ud af sine materialer.

****

****

PKL_IMG_3040

Som jeg i starten af denne artikel gjorde opmærksom på, så kan man godt bruge en almindelig laminator til foil teknikken. Har du en laminator, hvor du kan indstille varmen på flere forskellige niveauer, så kan du bruge den til dette. Jeg kan ikke garantere at netop din laminator vil virke, men chancen er der.

I nedenstående video viser jeg netop, hvordan du kan bruge en almindelig laminator. Igen giver jeg gode råd undervejs i processen. Den er absolut et kig værd, hvis du har en almindelig laminator og er fristet til at prøve foil teknikken.

****

****

 

close
2 kommentarer
  1. Lissy Nedergaard skriver

    Super gode videoer og forklaringer , Pia…. tak

    God dag til alle her på Paper Crafting

    1. Pia Krogh Larsen skriver

      1000 tak for de rosende ord, Lissy 🙂

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More