FORÅRETS SCRAP-A-MANIA I ROSKILDE

2 1,400

Det er forår og Påsken nærmer sig. Og det betyder, at Scrap-A-Mania finder sted i Roskilde Hallerne over en hel weekend. I år var der igen 200 siddende deltagere og billetterne var solgt på bare 10 timer denne gang! Det kan man vist godt kalde ”Mani” blandt scrappere. Under mit besøg fik jeg en hyggelig snak med Rikke og Lisbeth, som er drivkraften og arrangørerne bag Scrap-A-Mania (også kaldet SAM). Jeg tillod mig at stille nogle spørgsmål om SAM for at blive lidt klogere om arrangementet og historien bag det. Lidt nysgerrig er man jo altid.

IMG_0534-001

Rikke fortæller, at ideen startede da hun og Pia Jacobsen havde butikken Scrapshop.dk. De arrangementer de holdt i butikken i 2005 krævede efterhånden mere plads, fordi interessen for scrapbooking spredte sig i Danmark. De besluttede sig for at satse og stablede et arrangement på benene i Østerbro Huset. Det var et kæmpe arbejde og en økonomisk risiko, men efterspørgslen var der. Allerede næste gang var der behov for større forhold, hvorfor det blev i Ringsted med ca. 130 deltagere. Og hvordan kom Lisbeth ind i billedet? Jo, til en convention på Fyn står Pia og Lisbeth på dametoilettet og vasker stempler. En anden deltager  spørger, hvorfor de skal køre så langt til et scrap-arrangement. Lisbeth kommer med en frisk bemærkning, hvortil Pia spørger hende ”Vil du da gerne arrangere det?” Sådan blev Lisbeth den praktiske kvinde, som hjælper med mange praktiske ting under SAM. Kommunikation med forhandlerne tager Rikke sig af, samt meget andet  i forbindelse med arrangeringen af Scrap-A-Mania. Først var der kun SAM en gang om året og det varede kun en dag. Rikke ville gerne sælge flere kurser til SAM, men deltagerne sagde de ikke havde tid nok. Derfor blev SAM udvidet til at vare over 2 dage. Og da Ringsted snart blev for lille, flyttede SAM til Roskilde Hallerne. Efterspørgslen og interessen blev ved med at vokse, hvorfor Rikke og Lisbeth udvidede med endnu et arrangement om efteråret. Nu er der SAM to gange om året med 200 deltagere, cirka 600 besøgende og før-scrap om fredagen. Og ja, billetterne til denne SAM blev udsolgt på 10 timer!

IMG_0536-001

Til spørgsmålet om SAM vil blive større, svarer Rikke og Lisbeth, at de ikke ønsker det skal blive større. Det ville blive for upersonligt og det kan blive svært at finde flere forhandlere til arrangementet. Til denne SAM var der hele 10 forhandlere, heraf en fra Sverige. Nej, det vigtigste er, at deltagerne finder SAM hyggeligt, at forhandlerne er tilfredse og at SAM har nogle rigtig gode forhold i Roskilde. Der kunne jeg ikke lade være med at kommentere den dejligt store parkeringsplads lige udenfor hallen.

Jeg spurgte, om de ligesom Julemanden har en hel hær af nisser til at hjælpe med at arrangere SAM. Som en fan af Julemanden, blev jeg en smule skuffet. Rikke og Lisbeth står selv for at arrangere SAM. De har efterhånden en god mængde erfaring i rygsækken og kan kalde sig to garvede kvinder. De har lært af både gode og dårlige erfaringer. De indrømmer, at det er meget hårdt men samtidigt utroligt fedt! Så på trods af rigtig mange timers forberedelser er det to veltilfredse  og glade kvinder jeg taler med. Og som Rikke fortæller, når der pludselig  kommer tilbud om at en amerikaner kan komme og lave kursus, så får man ekstra travlt. Det er bare det hele værd, selvom den sidste 1½ måned har været super  travl. I år har Rikkes kollegaer hjulpet med at pakke goodie bags til  deltagerne. De scrapper ikke selv og var nysgerrige og ville gerne hjælpe.

IMG_0533-001

Jeg spurgte Rikke og Lisbeth om deres drømme om undervisere på SAM. Fra Lisbeth kom svaret prompte ”Tim Holtz”, hvortil Rikke kommenterer ”Ham er jeg altså ikke fan af!”, hvortil vi ikke kan lade være med at grine. De vil absolut ikke afvise Tim Holtz, men der siges at være 8 års ventetid på et besøg fra ham. Rikke vil gerne have besøg af Elizabeth Kartchner eller Amy Tangerine. Rikke og Lisbeth er enige om, at et besøg af en amerikaner ligger højt på deltagernes ønskeliste. Til denne SAM var Lance Anderson til stede om lørdagen for at undervise et kursus. Lance er tidligere ejer af Rusty Pickle fra USA og rejser nu verden tynd for at undervise. Og næste SAM kan blive meget spændende, for Lance har sagt ok til at komme igen. Lance har sagt til Rikke og Lisbeth, at danskerne laver hamrende gode kurser, så hvorfor vil I have en amerikaner? Når I selv har så dygtige folk! Ja, det er jo et godt spørgsmål. Måske er det fordi Amerika er moderlandet for scrapbooking.

scrap-a-mania(2)Rikke og Lisbeth vil blive ved med at arrangere SAM, så længe folk kan lide det, så bliv endelig ved med at komme. Lisbeths egne ord er ”Fede deltagere, fede forhandlere og fede varer!”. Glæden og begejstringen kan tydeligt høres i deres stemmer, når de fortæller, hvorfor de mange timer på benene er det værd. For det er ifølge dem selv de bedste 2 weekender om året. Det er så lækkert, siger Lisbert. Vi gør 800 kvinder hamrende glade på en weekend. Vi har haft en rolle i at venskaber er knyttet på kryds og tværs. Vi føler os utroligt privilegerede til at have været med til det!

Jeg kan kun selv sige det samme, ”Bliv ved med at komme!”

Pia  🙂

Scrap-A-Mania kalenderen:

  • Den 14. – 16. november 2014.
  • Den 24. – 26. April 2015.

Webside: Scrap-A-Mania

2 kommentarer
  1. Maryann Laursen skriver

    Åh ja det lyder godt nok hyggeligt, så håber vi bare på, at der ikke igen dukker et eller andet op, som man ikke kan sige nej til næste gang, for hvor ville det være fedt at prøve.

  2. Gitte skriver

    Det var bare den BEDSTE weekend. Glæder mig til næste gang. 🙂

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA