“FORDI DET ER BILLIGERE”

Om utenlandske nettforhandlere og kopiprodukter

0 1,751

Produsentene sliter. Forhandlerne sliter. Konkurransen fra billige utenlandske nettforhandlere øker. I Skandinavia peker man gjerne på den økende konkurransen som en av årsakene til nedleggelser av hobbybutikker. Likevel er det mange som velger å handle fra utenlandske nettsteder. Hvorfor det? Vi har intervjuet en av dem. 

1) Hvilke hobbyprodukter handler du fra de utenlandske nettstedene?
Dies, stempler, finger puder til sværte, små deco blomster.

2) Hvorfor handler du fra disse?
Fordi det er billige og de produkter jeg har købte, de har en god kvalitet.

3) Er det store prisforskjeller mellom disse og danske hobbybutikker?
Det er stor pris forskel, men kopi dies er ikke helt match med de originale, nogle er lidt større og nogle er mindre end den original.

4) Har produktene like god kvalitet som produkter man får kjøpt i Danmark?
Det synes jeg, men som sagt kopi dies størrelse variere meget.

5) Du kaller produktene for kopiprodukter – hvorfor det?
For mig er det kopi produkter fordi jeg har se mange dies der ligner design dies, bare det er lidt større eller mindre.

Det er ofte prisen som er avgjørende når man velger å handle fra utenlandske nettsteder (illustrasjonsfoto).

6) Noen mener at kopiprodukter ødelegger for merkevaren – for eksempel at kopier av Tim Holtz produkter ødelegger for salget av de originale produktene og til syvende og sist også for utvikling av nye produkter til papirhobby da ingen orker å utvikle produkter som kopieres og selges billigere fra andre. Har du noen tanker om det?
Jeg synes ikke at dies eller anden kopi produkter kan ødelægger noget for Tim Holtz. Tim Holtz har nogle rigtig lækker dies og stempler. Det er hellere ikke alle dies (på de utenlandske nettstedene) der er en kopi.

7) Det har blitt hevdet at utenlandske nettsteder kan føre til at lokale hobbybutikker må legge ned siden de ikke klarer å konkurrere om pris. Hva tenker du om det?
Jeg tror ikke at kopi produkter kan påvirke pris på butikkerne i Danmark. Det er altid hyggeligt at komme til butik og rør med ting og prøver. Og man kan køber det med det samme. Når man købe fra de udenlanske sites, du skal vente en månede eller to. Så man skal være tålmodig når bestiller der fra. Jeg køber det fleste af mine hobby artikler i butikker. Det er så dejligt at kommer til en hobby butik, med arbejder er flinke og har meget erfaring og kender produkter godt. De er til at svar på spørgsmål og viser ting. Den service kan man ikke få fra de udenlandske sites.

Foto: Pexels

close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More