Formskjæring som teknikk

Formskjæring er en teknikk hvor man kutter ut en form i papir. Dette kan være et hjerte, et kvadrat, en sirkel eller lignende. Som oftest er det motivet på kort som får plass i formen man kutter ut. 

Man kan lage mange stilige effekter ved å kutte ut former i kartongen man bruker på kortet. På kortet nedenfor er det skåret ut en fjær og bak denne er det lagt et akvarellmaleri. Kortet er laget av Pia Krogh Larsen. 

Formskjæring

På dette kortet, som ble kåret til “Årets papirprosjekt 2020”, har Heidi-Birgitte skåret ut en oval form. Inne i formen har hun plassert teksten “Blessed” som er motivet på kortet. 

Formskjæring gjør at kort gjerne får et mer spennende design enn om man limte motivet rett på kartongen. Det gir en illusjon av dybde i kortet og kan være en flott ramme rundt motivet. 

Nedenfor finner du flere kort hvor det er brukt formskjæring rundt motivet. Alle kortene har tidligere vært publisert i TPC Magazine og dersom du trykker på bildene vil du finne link til artikkelen hvor kortet først ble publisert. 


Galleri – Kort med formskjæring

Foto: Pia Krogh Larsen
Heidi-Birgitte Mortensen
ArstyBee, Pixabay
Pixabay License

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.