Første søndag i advent

Ja det er vi i innspurten mot jul. Jeg håper de fleste av dere har fått gjort unna de største oppgavene, slik at dere kan bruke litt tid til familie og kos, som seg hør og bør. Og masse hobby, det må vi jo ikke glemme…..

advent-1067181_1920

Noen velger fargen rød, noen velger, grå, lilla, hvit eller blå til advent. Men en ting som er sikkert er at adventsvers forandrer seg iallefall ikke. Eller gjør de det? Vel her er Inger Hagerup sitt tradisjonelle for den første søndagen i advent iallefall:

Så tenner vi et lys i kveld,
vi tenner det for glede.
Det står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi et lys i kveld,
vi tenner det for glede.

Også synes jeg vi må ta med Sigurd Muri sitt også.

Nå tenner vi det første lys
alene må det stå.
Vi venter på det lille barn
som i en krybbe lå.

Begge er anerkjente av kirken. Advent betyr Herren komme. Og det er tradisjonelt at vi nå sparer inn på maten til barna slik at når julen kommer så blir de ekstra glad for litt god mat. Advent handler om måtehold for både liten og stor. Men det er vel ikke det vi kjenner den igjen som er det det? De fleste kjenner den som masse hygge og kos, og et julebord eller tre….Og for guds skyld, ikke spar på maten til poden altså.. 

advent-calendar-1236036_1920

Forhåpentligvis er du ferdig med julekalenderen, om den er til deg selv, barna eller en venn. Det er ingen ordentlig vinterstemning de fleste steder i Norden, for snøen ser ut til og vente på seg mange steder. Men det er fortsatt lov til og gå ut og hygge seg, og kose seg med varm kakao etterpå. Unne seg en ekstra kvikk lunj eller appelsin….

Nå er det heller ikke mange dagene til vår fantastiske julekalender her i The Paper Crafting. Og den blir utrolig gøy i år, det kan jeg love dere, så det er bare og følge med. Og pass på og få med deg alle de kreative verkstedene der ute, og se gleden dele seg overalt, det er det aller flotteste med denne førjulstiden. Ta vare på deg selv og dine, og finn en venn eller ti og glede. Det trenger ikke være store tingen. Ofte er en telefonsamtale, eller en klem nok. Inviter på pepperkakebaking for de små, eller marsipan rulling på noe flytende til de store.. Gledene er mange, og denne måneden er jo nesten alt lov når det kommer til slike ting, så det må vi jo bare utnytte eller hva?

Kos deg masse med hobbyen din, vi sees snart igjen, ha en fantastisk førjulstid!

Foto: pixabay.com
CC0 Public Domain

 

Translate »