FOTO TRANSFER POTCH

1 1,146

Når man sitter blant solkremflasker og jordbærkurver er nok ikke julegaver det som ligger fremst i bevisstheten, men om man setter av en kveld eller to for å lære seg overføring av bilder har man en god start på gaveproduksjonen det neste halvåret. I dag viser vi fram et nytt produkt innenfor papirhobby, Foto Transfer Potch. 

FOTO TRANSFER POTCH

FOTO TRANSFER POTCHVed å bruke Foto Transfer Potch kan man overføre bilder skrevet ut på laserskriver til underlag som blant annet kartong, tre eller lerret. Et spennende produkt som byr på mange muligheter, ikke minst når man ønsker å lage gaver selv enten det er til jul, konfirmanten, dåpsbarnet eller andre anledninger.

Tutorialen nedenfor er utformet av Hobbykunst som fører produkter til bruk i denne teknikken, og er en grundig innføring i hvordan man bruker Foto Transfer Potch.

Skriv ut eller ta en kopi av bildet du ønsker å overføre på laserskriver (ikke blekkskriver). Dekk bildet med Foto Transfer Potch. Legg Foto Transfer Potch også på underlaget bildet skal overføres til. Underlaget kan være kartong, eske, tre, lerret eller lignende. Plassér deretter bildet med trykksiden ned mot underlaget. Press det godt fast og glatt ut alle rynker med en nal eller lignende. Dersom det kommer Potch utenfor bildet kan dette nå fjernes. Tørk bildet godt med hårføner eller varmluftspistol i ca. 10 minutter eller la det tørke i romtemperatur i 24 timer.

Etter at bildet er tørket bløtgjøres det godt med vann ved å bruke en fuktig svamp eller en sprayflaske med vann. La vannet trekke godt inn og gni deretter papiret av med en svamp eller ved å bruke fingrene. Det er viktig at papiret hele tiden er vått. Litt etter litt vil motivet komme frem ved at fargene i bildet sitter igjen i Potchen mens vi gnir papiret av. Man må ofte gni litt mer enn man tror, men med forsiktighet.

Hvis man ønsker sterkere og klarere farger kan motivet lakkes mens det ennå er fuktig. Lakk som kan brukes er for eksempel HOBBY LINE Glans Lakk som er vannbasert. Etter at bildet er tørt kan man dekorere gjenstanden man har overført bildet til.

FOTO TRANSFER POTCH

FOTO TRANSFER POTCH

Tekst til tutorial & foto: Hobbykunst
Publisert med tillatelse

 

close
1 kommentar
  1. Lena Johansen skriver

    Herlig, herlig. Prøvde dette med min jetink printer og mod podge, da jeg ikke har laser og dette produktet. Og det fungerte også helt fint, fikk et litt sånn dust vintage preg bare 😉

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More