FRA SLIPSETUI OG PAPPRULL TIL DÅPSGAVE

0 858

Mange tar turen innom gullsmeden når man skal kjøpe dåpsgaver. Det er ingenting i veien med det, men i disse gjenbrukstider kan det jo være en idé å prøve å lage noe selv – enten du strikker, hekler, er smykkelager eller lignende. Også innen papirhobby kan vi lage dåpsgaver selv og i denne artikkelen viser jeg hvordan man kan lage en dåpsgave av slipsetui og papprull. På slutten av artikkelen kan du se en kort video av esken.

Type prosjekt: Dåpsgave
Anledning: Barnedåp
Stilart: Shabby Chic
Teknikker brukt: Maling, Die Cutting
Pynt/dekor: Blomster, Die Cuts, perlebånd, bånd
Hovedfarge: Rosa
Medium som er brukt: Akrylmaling, Nuvo Crystal Glaze
Utstyr som er brukt: Kuttemaskin, Score Board, limpistol, printer

Jeg har en tendens til å spare på det meste som jeg tror kan komme til nytte i papirhobbyen en eller annen gang. Denne gangen har jeg valgt å bruke en eske som det opprinnelig var et slips i sammen med en papprull og av disse har jeg laget en dåpsgave til en liten jente. 

På slipsesken var det et vindu av plast. Dette valgte jeg å dekke til med designpapir. Siden vinduet var nedfelt i esken brukte jeg 3D-tape for å bygge det opp. Etter at jeg hadde gjort det malte jeg hele esken med hvit akrylmaling før jeg la på designpapiret. 

Jeg delte papprullen i to og  kledde inn begge rullene med designpapir og bånd. Fordi rullene var litt kortere enn selve esken la jeg til to “pakker” laget av isoporbiter trukket med papir på hver side av eskens innside. Disse ble delvis dekket av blomster som jeg stakk ned i isoporen. 

Til slutt printet jeg ut tekstene “Fødselsattest” og “Dåpsattest”, limte disse på kartong og festet på båndet. Over teksten la jeg Nuvo Crystal Glaze slik at teksten skulle få en glassaktig overflate. Jeg avsluttet med å lime perlebånd på begge sider av båndet. På kantene av esken valgte jeg å bruke litt hvit akrylmaling.

Lokket på esken er kledd inn med to lag designpapir, og på det øverste har jeg festet en illustrasjon av en baby sammen med teksen “Til dåpsbarnet”. I tillegg har jeg valgt å dekorere med papirblomster, halvperler og die cuts. 

Her er en video som viser den ferdige esken. Håper du ble inspirert til å lage noe lignende selv og send oss gjerne bilder dersom du gjør det. 

 

close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More