Paper Piecing som teknikk

Paper Piecing er en artig teknikk som kanskje har gått litt i glemmeboka? Paper Piecing går ut på at man setter sammen papirbiter slik at det danner en hel figur, en bokstav eller lignende. Lenge før vi fikk alfabet- og ord-dies med skygger satt vi og satte sammen egne bokstaver. 

SE OGSÅ: SCRAPPEINTERVJUET: CECILIE FRA DANMARK

Selvom det nå finnes mange typer dies som nok til en viss grad kan erstatte Paper Piecing kan det være morsomt å lage egne papirbokstaver og figurer. Bokstavene du ser på bildet nedenfor lagde jeg for en god del år tilbake.

Bokstavene er laget ved at jeg skrev ut store bokstaver og klipte de ut. Disse ble så brukt som mal og klippet ut i kartong. En litt mindre versjon ble skrevet ut og brukt som mal på designpapir. Disse bokstavene er 9 centimeter høye og kan brukes på for eksempel layouts.

Jeg har ikke lengre malen til bokstavene jeg lagde, men du kan bruke en skrifttype som du synes passer. Dersom du søker på “Outline Letters” på internett vil du kunne finne  skrifttyper som passer til Paper Piecing. 

Å lage bokstaver er en enkel form for Paper Piecing hvor man bare klipper ut bokstaven og tilhørende skygge og eventuelt pynter litt med stickers, Faux Stitching og charms. 

Man kan også lage figurer ved hjelp av Paper Piecing. Da er det fint å bruke bilder fra for eksempel fargebøker på nett som du skriver ut og bruker som mal. Figuren på bildet er laget med en mal fra Easy Drawings. Easy Drawings er et nettsted hvor man kan tegne etter mal, men disse kan fint brukes til Paper Piecing. Du finner malen her: Easy Drawings – Steve from Minecraft

Da klipper man ut feltet som er markert i rødt i farget papir. For eksempel klippes den første delen som er markert i rødt ut i hudfarget papir. Den neste delen markert i rødt er skulderen til figuren og klippes ut i blått papir og så videre til man har alle delene som trenges til den ferdige figuren. Disse kan skyggelegges ved at man bruker tusj, Distress Ink eller kritt på kantene før delene så limes sammen. For å gjøre limingen litt lettere kan det være lurt å klippe ut omrisset av hele figuren først og bruke denne som base. 

En annen figur som jeg laget for en tid tilbake er en rose. Denne er laget i rød og grønn kartong.

Jeg har tegnet med sort tusj rundt kantene på alle delene. Det gir en skyggeeffekt som jeg på enkelte deler har laget ekstra bred.

På rosebladene og delvis på stilken har jeg brukt glitterlim i rødt og grønt. 


Posted

Translate »