En frodig vår i kortlagingen

En stor og raus tag i lyse farger

2 481

Med inspirasjon fra en av våre vakre vårdager, kommer det et frodig vårprosjekt fra meg denne gangen. En stor og raus tag i lyse farger med mye mønster, laget med en av Prima sine nyeste serier. «Pretty Mosaic» er bare så vakker. Den har stort spenn i farger, noe som gjør den lett å leke med. Alt fra dyp plomme til lett lys rosa og krem.

Type prosjekt: Tag
Anledning: Vår
Stilart: Vintage
Teknikker bruk: Lag på lag/Layering
Pynt/dekor: Blomster, chipboard, blonder, perler
Utstyr som er brukt: Limpistol, skjærebrett, kantskraper og hulltang

Her kommer det en enkel forklaring på hvordan jeg lager mine tags. Du kan fint lage basen til tagen selv av litt papp fra en eske eller noe annet. Jeg liker å ha en litt tykkere kjerne mellom de to dekor arkene. Siden det skal limes så mye på ting på, som til slutt blir et tungt arbeide, så er det greit med litt stabilt underlag å jobbe på. Min tags måler 10,5 x 22 cm. (4 1/8 og 8 5/8 inch). Når du har kuttet den ferdig, så finner du frem arket du skal kle den med. Ta lim på den ene siden av tagen og legger den kant i kant på to sider av arket for å utnytte det best mulig (slik som på bildet under). Bruk skjærebrettet eller en saks til å klippe ut tagen. Gjør det samme med den andre siden. Lag hull i toppen med hulltang eller lignende. Da er basen ferdig.

Så finner du frem litt chipboard, diecut eller annet du har liggende og vil bruke. Jeg har satt mine punkter med chipboard litt ut fra arbeidet for å trekke linjer og lage likevekt. Det har litt med balanse å gjøre. Siden jeg bygger ut med arkene til den ene siden, så hjelper klokkeskiven med å holde balansen den andre veien så ikke arbeider «tipper». Chipbord på utsiden oppe og nede gjør at arbeidet strekker seg litt. Jeg jobber mye med bredde her og da må det strekkes litt for ikke å bli slutt.

Jeg har laget en «plattform» til å bygge mye av høyden på. Min er laget med en dies fra Studiolight. Dies ut en i tykk papp og to i mønsterpapir. Lim de sammen på samme måte som tagen. Bygg den opp på to lag tykk papp til slutt slik at den kommer litt opp fra tagen. Husk at du ikke legger pappen du bygger med helt ut, da blir den synlig fra baksiden. Jeg er litt opptatt av at det skal se like bra ut fra alle sider.

Da er det klart for dekorering. Jeg har laget meg tre små papirstykker fra samme serien og satt de på plass først. Alle tre er satt opp på tykk papp for å skape luft. Ta utgangspunkt i arkene når blomster skal velges.  Disse arkene har mye mønster og er innom mange farger, så her er det ganske fritt. Det er fint å se litt gjennom blomstene, kanskje finner du en blomst her og der som det bare er en igjen av og som passer perfekt inn. Som oftest blir det meste fint, bare det stemmer litt i undertonen i fargene. Da tenker jeg ikke bare en farge, men mere pastell, grumsete farger, sterke farger og denne typen sortering. Jeg hadde en støpt klokke igjen og fant litt plass til den. Noe av pynten er satt opp på 3D puter for å beholde luft i prosjektet. Det går litt mer pynt med når du bygger på denne måten, men man må jo ikke lage den så tett som jeg har gjort.

Her kommer et bilde av baksiden også. For meg er det viktig å ta igjen litt av arbeidet mitt på forsiden på baksiden. Samhørighet.

Håper du fikk lyst til å lage en frodig tag. Lurer du på noe så er det bare å spørre. 

Klem Betina.

 

2 kommentarer
  1. Anita skriver

    Så lekker tag. Og en flott tutorial, som er lett å følge, sånn at vi andre også kan klare å lage din vakre kreasjon!

    1. Betina Olslund skriver

      Tusen takk Anita:) Hyggelig å dele litt:) Del gjerne bilder på facebook når du har laget og kommenter at malen finner du hos The Paper Crafting

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More