,

Gavesett til verdens beste mamma

Søndag 11.februar er det både fastelaven og morsdag i Norge, og så kommer Valentines Day bare tre dager etterpå den 14. februar. Her er forslag på en gaveboks du kjapt lager til for eksempel sjokolade og godteri og et litt spennende kort som matcher. Dette fungerer like godt til både morsdag og Valentines Day. Det er kun å tilpasse ark og farger til anledningen.


Type prosjekt: Gave
Anledning: Til morsdag (eller den anledningen du ønsker)
Teknikker: Decopage og brettekort
Hovedfarge: Lilla, brunt, hvitt
Pynt/dekor: Servietter, blomster, sløyfebånd og halv perler
Utstyr: Pensel, dies og stempel fra Kort og Godt og Heartfelt Creations, decoupage lim, gesso, mønsterark fra Maja Design – celebration


Det er hyggelig å gi bort noe til sin kjære mor som er hjemmelaget – og i år er jeg allerede ferdig. Min mor er svak for fargen lilla og mørk sjokolade, gjerne med litt mint. Jeg er sikker på at denne gaven vil falle i smak.

Boksene er gamle maisbokser hvor jeg har fjernet papiret og latt de gå en runde i oppvaskmaskinen. Så har de fått et lag Gesso (hvit akrylmaling) både innvendig og utenpå. Her kan du godt bruke en billig Gesso, for dette er kun som en grunning for å få en lys bakgrunn til neste lag.

Du kan bruke det du har av servietter hjemme, bare finn noen du liker. Som decoupage lim kan du bruke Mod Podge eller Decoupage lim matt. Jeg brukte begge, men det ble mest brukt av Mod Podgen fordi den hadde større åpning og lettere for å komme til med en stor pensel. Begge er matte, og når de har tørket – vannfaste.

Servietter består ofte av flere lag. Fjern alle slik at du står igjen kun med det som har mønsteret på seg. Påfør limet på boksen og sett på servitetten. Her må du jobbe deg litt fremover samtidig som du påfører lim på toppen av arket. Vær litt lett på hendene for servietten ryker fort. Når du er ferdig trenger det å stå å tørke en stund til det er helt tørt.

Jeg laget mange forskjellige bokser når jeg først var i gang, og youghurt boksene har nå blitt litt mer dekorative å ha penner og utstyr i på hobbyrommet! Nå var det de lilla sommerfugl boksene jeg skulle pynte helt ferdig og bruke som en gaveboks til mamma.

Jeg har derfor satt på litt blonder i toppen, lagt opera-dropsene i cellofan, skiftet “magebånd” på sjokoladen slik at den også matcher og pyntet med lilla sløyfebånd. Nam, fikk lyst på sjokolade selv….

Så var det kortet. Her har jeg brukt ark fra den nye serien til Maja Desing – Celebration. Disse passet utrolig godt i fargene. Kortet er  15×15 cm ferdig.

Den brune klaffen har jeg laget ved å kutte bazzil-kartong i 15 cm høyde og 15,5 cm bredde, scoret i bredden på 15. Så har jeg funnet midten på den ene siden og markert den med en penn. På de to andre sidene så har jeg funnet et punkt som er 7 cm inn fra enden og marker. Så er disse kuttet etter målene for å få spissen. Flappen limes på bakerste ark når du har kortet i front mot deg, slik at det blir en klaff du må åpne for å få opp hele kortet.Her har du en liten skisse som viser hva jeg mener.

På innsiden er det brukt de samme arkene og hjertene går igjen. Synes hjertediesen og pynteborden fra Heartfelt Creations er veldig dekorativ og fin.

Baksiden er litt enklere, og her ser du også den skrå flappen som er limt på.

Dette er min gave til mor i år, men dette settet kunne like gjerne vært en vertinnegave, bursdagsgave eller annet. Det kommer helt an på hvordan du pyntet og hva du fyller boksene med. Det å kunne gjenbruke hermetikk og andre bokser, er utrolig fint, for det er godt å kunne bruke ting en gang til og gi de litt lengre brukstid.

Håper du ble litt inspirert, og takk for følget gjennom en litt lang post. I dag er det tirsdag, så dette rekker du å ha ferdig i god tid til morsdag. 

 

Translate »