Gæstedesigner 2016 introduktion: Bente-Heidi

Nu er tiden kommet til at I skal lære vores næste Gjestedesigner at kende. Dette er en dag vi virkelig har glædet os til. Vi er så glade for at kunne introducere norske Bente-Heidi Mjørnaren for Jer. Bente-Heidi vil blandt andet inspirere Jer med lækre Project Life projekter i 2016.

Til alle Jer nysgerrige, så har vi bedt Bente-Heidi svare på nogle spørgsmål, så I kan lære hende bedre at kende.

Hvem er du? Fortæl om dig selv.

Jeg er en glad dame fra Sarpsborg i Norge, 68-modell. Stolt mor til tre flotte sønner og eier av en vakker Irsk Terrier. Mosjon, frisk luft og natur er vigtig for meg, og det beste jeg kan gjøre etter en stillesittende dag på jobb, er å ta med min hund på en frisk gåtur. Er veldig glad i havet og fjellheimen, men nyter også en tur i skogen her hjemme.

Jeg har alltid likt å være kreativ, og har både strikket, heklet, sydd, tegnet og laget ting hele livet. Men jobb, små barn og hus har i mange år tatt mye av min tid. Barna er nå nesten voksen, og jeg har fått tiden tilbake.

SE OGSÅ: GÆSTE DESIGNER 2016 INTRODUKTION: MARTHE

Hvorfor blev du fanget af denne hobby?

Min niese skulle konfirmeres i våres, og jeg hadde lyst til å gi henne et personlig album med bilder fra hennes oppvekst og med hilsninger fra gjestene. Jeg startet med å besøke scrappebutikken i byen, søkte på nettet – og fant masse. Satte i gang med albumet og satt oppe til langt på natt. Så ville jeg lage mer ….jeg ble rett og slett hektet av alt det flotte som jeg så andre hadde laget. Dette ville jeg også lære meg. Så da var jeg i gang, og dette tror jeg er den beste hobbyen jeg har hatt noensinne 🙂

Beskriv din stil for os. Har din stil forandret sig over tiden?

Stilen min har blitt mer variert siden jeg startet. Jeg liker å prøve de forskjellige teknikkene og materialene. Men det som er ankeret i alt jeg lager er – mottakeren. Hva passer til den personen som skal få kortet, esken eller albumet. Det er egentlig det som bestemmer hvordan det bliver. Hva liker personen, hva slags stil og farger vil falle i smak osv. Det er veldig gøy å gi bort noe som er laget helt spesielt til en person.

Vis os 2-4 af dine favorit projekter. Dem, du er allermest stolt af.

Her er fire prosjekter som jeg er veldig godt fornøyd med.

GD2016 Bente-Heidi_bilde 1

Dette kortet liker jeg så godt, for jeg elsker havet og saltvann. Synes at jeg fikk til rett maritim stil på kortet og jeg likte layout, farger og arkene.

GD2016 Bente-Heidi_bilde 2

Dette er min første eske, som jeg laget i gave til en kollega. Jeg er fornøyd med pynten, og hvor solid esken ble. Den vil holde i mange år, og kan fylles med godis igjen og igjen.

Disse sidene er jeg veldig glad for. Det er kanskje fordi det var to flotte turer, men jeg synes jeg fikk fram fargene som var i skogen denne høstdagen, hyggen som min mor, min sønn og jeg hadde, og iveren til min nyskjerrige valp. Rett og slett et veldig hyggelig minne.

Mitt beste julekort – her har jeg brukt mine yndlingsfarger sammen, blått og brunt. Jeg likte veldig godt slik blomsten ble med paste og embossingpulver på. Dette kortet tror jeg rett og slett blir hjemme hos meg i julen 🙂

Hvad inspirerer dig? Og hvor finder du inspiration, når du har brug for det?

Inspirasjonen min kommer fra flere ting. Det kan komme fra ting jeg ser, opplever eller jeg bare får en ide ramlende ned i hodet. Jeg liker å gå i butikken for å finne akkurat rette produktene. Elsker å gå rundt og titte og ta på ting. Noen ganger bruker jeg pinterest eller leser blogger for å finne inspirasjon.

Hvilke teknikker er dine favoritter?

Når det gjelder kort, så liker jeg å bygge lag på lag, bruke blomster og masse pynt. Når jeg jobber med bilder, er jeg ute etter å fremheve bildet og stemmningen, og bruker forskjellig pynt for å få fram det.

Hvad finder vi ofte på dine projekter?

Blomster er jeg spesielt glad i, både å lage selv av papir og kjøpte blomster. Chipboard er jeg også glad i og jeg bruker nesten alltid en eller annen dies. Glitter eller perler er også ofte med.

Hvordan er din arbejdsproces fra start til slut?

Jeg er ingen rask scrapper… Jeg får en ide, går og tenker litt, starter med å finne fram produkter, så setter jeg i gang. Men jeg limer ikke fast noe. Jeg setter det opp slik jeg har tenkt, og går vekk. Enten for en time eller to, eller til dagen etter. Når jeg setter meg ned igjen, har jeg ofte noen nye løsninger og så prøver jeg meg fram. Tar bilde av de forskjellige layoutene før jeg bestemmer med. Når jeg har bestemt meg er jeg rask J. Men jeg liker veldig godt den prosessen hvor produktet blir til, og jeg sitter og prøver meg fram og tenker fram og tilbake. Da koser jeg meg.

Giv os din Top 5 af Kan-Ikke-Leve-Uden værktøjer/produkter. Og fortæl hvorfor.

Her er min Topp 5 – ting jeg kan ikke leve uten:

  1. Big Shot – må jo få dies
  2. Blomster dies – er så glad i å lage egne blomster
  3. Distress tool og ink – for å lage dimensjone til lagene og for å fargelegge
  4. Ark kutter og en god saks– går jo ikke uten
  5. Godt lim og dobbeltsidig tape.

Hvad står øverst på din shoppe/ønske-liste lige nu?

Øverst på min shoppingliste nå er en elektrisk Big Shot. Litt lei av å sveive, og tror det hadde vært fint med noe elektrisk.

Hvem i vores scrappe-verden, drømmer du om at møde In Real Life? Og hvorfor?

Har ikke noe stort ønske om å møte noen av de som er mest profilert fra scrappe-verden. Jeg vil gjerne gå på kurs hos dem og de gangene jeg har gjort det, opplever jeg det som veldig flott og lærerikt. Men det som er det beste med denne hobbyen, er alle de fantastiske menneskene du bliver kjent med rundt om kring på treffe og kurs. Jeg kjente ingen andre som drev med dette da jeg startet opp, og jeg har blitt kjent med så mange hyggelige damer. Det er så utrolig mange flinke scrappere og de deler av sin kunnskap, sine maler og tutorials. Helt fantastisk! Man må jo bare trives med en sånn flott gjeng.

Hvor kan vi finde dig?

I den sosiale verden finner dere meg her:

Min blogg: Papirlykke Mit Kreative Hjørne.

Facebook:  Bente Heidi Papirlykke

Instagram: benteheidimjornaren

Vi kan helt klart anbefale, at I følger med i magasinet. Bente-Heidi viser sit første Gjestedesigner projekt frem den 18. februar. Her vil hun dele ud af hendes flotte Project Life kundskaber. Det bliver så spændende!

Bare rolig, det stopper ikke her. Vores Gjestedesigner Ria-Kirstine fortsætter i næste uge med at vise sine kunstneriske Art Journaling sider i februar.

Stay Tuned!


Posted

Translate »