Gæstedesigner 2016 Introduktion: Gunn

Tiden er kommet til at præsentere vores næste gjestedesigner fra vores 2016 team. Denne gang vil I møde Gunn Olsen, som også er kendt under blognavnet Gunns Papir Pyssel. Gunn er vild med lidt af hvert og vil derfor inspirere jer med forskellige bretteteknikker.

Traditionen tro har vi stillet Gunn en del spørgsmål, så I kan lære hende bedre at kende. Jeg vil derfor give ordet til Gunn.

GD2016 Gunn Olsen

Hvem er du? Fortæl om dig selv.

Jeg heter Gunn Kjersti Olsen, men bruker bare Gunn i sosiale medier. Går snart inn i mitt 43 år. Jeg bor på et lite sted som heter Nordkisa, 10 min fra Gardermoen. Mor til en kjekk ungdom. På fritiden er jeg enten på hobbyrommet mitt eller så koser jeg med en god bok.

SE OGSÅ: GÆSTEDESIGNER 2016 INTRODUKTION: LINDA

Hvorfor blev du fanget af denne hobby?

Jeg ble fanget av denne hobbyen i 1999 da jeg ble mamma. Jeg ønsket å fylle inn mer informasjon enn det man fikk i bøkene man kjøpte. Da endte jeg opp med å kjøpe en ekstra ringperm og kartonger som jeg satte inn bilder, billetter etc. Pyntet med klistremerker og andre små ting. Så jeg begynte med en enkel form for scrapping og utviklet det videre til enkel kortlaging. Derfra har det bare vært en utviklingsreise.

Beskriv din stil for os. Har din stil forandre sig over tiden?

Vet ikke om jeg har noen spesiell stil. Men jeg liker at det er en helhet gjennom prosjektene mine. Jeg er en liten petimeter, så jeg overlater ingen ting til tilfeldighetene. Jeg er glad i rette kanter. I tillegg liker jeg 3D bretting. Da får jeg utfordret meg selv på andre måter. Jeg får en del forespørsler med spesielle ønsker, de vil ha noe laget spesielt til mottaker.

Vis os 2-4 af dine favoritprojekter. Dem, du er allermest stolt af.

GD2016 Gunn_#1

Dette er en bestilling fra en mor til sin sønn som fylte 25 år. Hun  lurte på om jeg kunne gjenskape bilen hans. Så her har jeg tegnet og tilpasset malen underveis. Hentet opp skiltnr. For å gjøre den så personlig som mulig. Terningen er med for bursdagsgutten hører til et rånermiljø.) Dette er en typisk oppgave jeg blir trigget av!

GD2016 Gunn_#2

Min bror skulle til Lofoten i 50 årslag. Jubilanten er hobbyfisker og har en liten fiskebåt. Da ble spørsmålet naturlig nok – kan du lage en fiskebåt. Jeg har aldri laget en fiskebåt før.., så da måtte jeg prøve det og. Her er også delene tilpasset underveis i prosessen. Jeg har rotet frem rester av et fiskegarn, fant noen små skjell jeg hadde liggende, knappefisker og perler. Alt for å prøve å gjenskape en ramme for dette. Båten ser litt røff ut, men jeg ble kjempe fornøyd med resultatet. Det ble også bestiller og mottaker, å da er det bare lykke.

GD2016 Gunn_#3

Også en bestilling. Dette er en eske som er tilpasset for kremtopper/mokkabønner. Bare å bytte ut innmaten etter hvert som det blir tomt. Her er mange av elementene jeg bruker om dagen; sverting av kanter, engler, blomster, charms, perler etc. Jeg liker teksten veldig godt, vi alle trenger en påminnelse i en hektisk hverdag hvor vi føler oss litt ”spist opp”. Jeg er fornøyd med fargene, oppsettet og at jeg har gått litt bananos med embossingpulver. Føler jeg har fått med mange små detaljer her.

Hvad inspirerer dig? Og hvor finder du inspiration, når du har brug for det?

Jeg lar meg inspirere av alt og ingen ting. Når jeg går i butikkene ser jeg alltid etter noe jeg kan bruke til mitt formål. Og bruktbutikker er store skattekammere, elsker å gå der og titte. Ellers er det mye inspirasjon i å se i andres blogger, Pinteres, Instagram, magasiner etc. Kan se en ting som jeg plutselig ønsker å gjenskape i papir. Har alltid altfor mange ideer.

Hvilke teknikker er dine favoritter?

Jeg har ingen spesielle teknikker. Men jeg gjør ting i perioder ser jeg. Nå er jeg i en periode hvor jeg har begynt å sverte kantene igjen. Samt jeg har hatt forbruk hvit gesso, sølvglitter, blonder, embossing, bånd og stickles.

Hvad finder vi ofte på dine projekter?

Dies, charms, blomster, mønsterark, sommerfugler og engler er gjengangere. På guttekort har jeg ofte stjerner og gogs/gears.

Hvordan er din arbejdsproces fra start til slut?

Ofte starter jeg med å finne mønsterark og kartong som passer sammen. Deretter velges motiv og pynt. Pynten jobber jeg en del med. Prøver meg frem med blomster og pynt før jeg bestemmer meg for oppsett. Limer deretter sammen. Hvis jeg jobber med 3D så utarbeider jeg en arbeidsmal først hvis jeg ikke har lånt noe fra nettet. For deretter og tilpasse deler underveis, det er ofte en del tørketid. Og da er det greit å holde på med 2-3 prosjekter samtidig.

Giv os din Top 5 af Kan-Ikke-Leve-Uden værktøjer/produkter.

  1. Skjærebrett – et gammelt og tungt brett, men kan ikke være foruten
  2. Linjal
  3. Klesklyper – Små og store
  4. Quicklim
  5. Kraftig karting
GD2016 Gunn_#5

Billeder fra Gunn’s Scrap rum.

GD2016 Gunn_#4

Hvad står øverst på din shoppe/ønske-liste lige nu?

Dies fra K&G, Papirdesign, Kaboks og Memory Box. Og enda mer mønsterark…Pion Design, Maja Design, Papirdesign og K&G.

Hvem i vores scrappe-verden, drømmer du om at møde In Real Life? Og hvorfor?

Jeg er så heldig at jeg har fått møte to av mine inspirasjonskilder, Tim Holtz og Finnabair. Langt unna min sjanger, men desto mer morsomt. Lærerike kurs hvor det ikke var noen rette linjer! Ellers skulle jeg gjerne lært fargelegging av Lill Solstad og hatt tid med Tara (Tara`s Craft Studio), da hun har utrolig flotte prosjekter.

Hvor kan vi finde dig?


Posted

Translate »