GD2016 INTRODUKTION: MARTHE

0 1,154

Tiden er kommet til at præsentere vores næste gjestedesigner fra vores 2016 team. Denne gang skal I lære Marthe Mathisen bedre at kende. Hun er også kendt under blognavnet Marthes Kort. Marthe er vild med kortlagning i CAS stilen og vil især inspirere jer med farvelægning af motiver.

Marthe har faktisk allerede været med i magasinet som gjestedesigner i år, da hun var med til at inspirere til The Paper Crafting’s 2 års fødselsdag. Hun har også for 2 dage siden haft en artikel her i magasinet, da hun har været så sød at springe ind og “afløse” mig.

Traditionen tro har vi stillet Marthe nogle spørgsmål, så I kan lære hende bedre at kende. Jeg vil derfor give ordet til hende.

Hvem er du? Fortæl om dig selv.GD2016 Marthe Mathisen

Hei, jeg heter Marthe og er en kreativ sjel som bor i Sandefjord, hvor jeg bruker hverdagen min på å lage kort. Jeg er også i et kreativt arbeidstiltak et par ganger i uken i en håndarbeidsbutikk, også lager jeg kort på bestilling så jeg har mye inspirasjon, glede og kreativitet i hverdagen min. Det som begynte som en hobby har nå blitt en hverdagsglede og en liten deltidsjobb.

Hvorfor blev du fanget af denne hobby?

Noe av det jeg brenner mest for er å få være kreativ, så da jeg oppdaget det i 2012 ble jeg forelsket. Jeg har tegnet og malt siden jeg var liten og gamle skolebøker er fulle av tegninger og dekorasjoner. Å få jobbe med hendene, fargelegge, pynte og leke med farger og utstyr er noe av det beste jeg vet så kortlaging er den perfekte tingen for meg. Jeg startet med å lage til venner og familie for så å bli oppdaget gjennom deres bekjente av som ønsket kort, bordkort og invitasjoner.

Beskriv din stil for os. Har din stil forandre sig over tiden?

Jeg lager diverse kort, esker/bokser, gavepakker og alt som egentlig har med papir å gjøre. Jeg begynte med mønsterpapir og roser som de fleste andre I Norge gjør men så følte jeg at jeg søkte noe enkelt og mer minimalistisk så jeg oppdaget youtube og det var da jeg fant den rette stilen for meg. Det viste seg å være Clean and simple (CAS), hvor jeg kunne lage mine egne bakgrunner, leke med flere forskjellige teknikker og bruke produkter på mange forskjellige måter og virkelig utfordre den kreative siden min.

GD2016 Martha intro 02

Jeg fargelegger også, med Copic Markers som er blitt min store kjærlighet. Jeg oppdaget dem på et treff hvor jeg fikk hjelp av en veninne til å lære å fargelegge hår. Jeg tok et kurs på den lokale hobbybutikken min og begynte å kjøpe inn tusjer. Da fant jeg plutselig en youtube kanal hvor det viste seg at hun som lagde videoene holdt online-fargeleggingskurs så jeg måtte bare prøve.  Jeg lærte så mye mer enn hva jeg hadde trodd og ble overrasket over utviklingen min.

Hvad inspirerer dig? Og hvor finder du inspiration, når du har brug for det?

Jeg blir inspirert av regnbuens farger, enkelt og rent design, fargelegging og bruk av teknikker. Jeg er en ivrig bruker av Pinterest hvor jeg kan lage pins av det jeg finner og på YouTube hvor jeg følger kortlagere og lærer det jeg kan. Jeg er med i flere designteam og deltar på diverse online-kurs, bruker Instagram og Facebook hvor jeg finner inspirasjon. Jeg har også mine favorittblogger som jeg følger.

GD2016 Martha intro 03

Hvilke teknikker er dine favoritter?

Jeg elsker å prøve nye teknikker men favorittene må vel være heatembossing, embossingpaste, fargelegging og shakerkort tror jeg.

 

Hvad finder vi ofte på dine projekter?

Fargelegging er det jeg bruker mest av og heat embossing er også en gjenganger sammen med Distress Ink blending og sterke farger. Jeg elsker regnbuefargene og sort/hvitt som kontraster.

 

GD2016 Martha intro 01

Hvordan er din arbejdsproces fra start til slut?

Jeg er en ivrig bruker av Pinterest og liker å finne 4-5 ulike kort(eller flere) fordi det setter i gang kreativiteten min. Prosjektet mitt blir til mens jeg holder på og aldri som tenkt hvis jeg ikke har et spesielt tema eller en bestilling jeg må gå etter. Når jeg skal fargelegge ønsker jeg å bruke teknikker jeg vil lære fra onlinekurs for å utfordre meg selv til å prøve noe nytt hver gang. Jeg liker det bedre enn å ta hele kurset på en gang sånn som jeg gjorde før for da lærer jeg alltid noe nytt.

Giv os din Top 5 af Kan-Ikke-Leve-Uden værktøjer/produkter.

  • Distress Ink: fordi det finnes så mange teknikker man kan bruke med dem
  • Copic Markers: fordi de har penseltupp og er lette å blende med.
  • Tekststempler: fordi jeg som regel alltid trenger en tekst på et prosjekt
  • Silhouette Portrait: Fordi jeg kan kutte ut akkurat det jeg vil og lage egne kuttefiler som kan brukes flere ganger.

Hvad står øverst på din shoppe/ønske-liste lige nu?

Det jeg mangler av Distress Ink.

Hvem i vores scrappe-verden, drømmer du om at møde In Real Life? Og hvorfor?

Jennifer McGuire: Hun er min favoritt når det kommer til kortlaging. Jeg lærer alltid noe nytt av henne og hun er utrolig flink til å finne på nye teknikker. I tillegg er hun en fantastisk person som sprer glede, kreativitet og inspirasjon til oss alle. Hun har så mye kjærlighet og omtanke for andre og ønsker at alle skal ha muligheten til å være kreative og lære å lage kort med både lite og mye utstyr.

Hun er utrolig flink til å vise, hvordan man kan bruke produktene man har istedenfor å kjøpe nytt på flere måter. Hun lager også fantastiske kortdesign, som jeg blir veldig inspirert av. Jeg kjenner meg igjen i henne og håper, at jeg klarer å bli tøff nok til å lære bort det hun gjør en dag.

GD2016 Martha intro 04

Hvor kan vi finde dig?

  • Hjemmeside: www.martheskort.no
  • Facebook: Marthes Kort
  • YouTube: Marthes Kort
  • Instagram: marthes kort
  • Pinterest: Marthes Kort

Til slutt vil jeg takke for muligheten til å få være en del av designteamet og være med å spre inspirasjon i magasinet. Det var en drøm som gikk i oppfyllelse.

Klem Marthe aka Marthes Kort

The Paper Crafting er virkelig glade for at kunne hjælpe med at få drømme til at gå i opfyldelse. Personlig er jeg også kæmpe fan af Jennifer McGuire og finder ligesom Marthe megen inspiration i hendes kreativitet og venlige sjæl.

Marthe er tilbage igen torsdag den 19. maj med inspiration indenfor farvelægning. Jeg kan selv godt trænge til at blive meget bedre til brugen af mine Promarker tusser, så jeg vil sandelig følge med.

Husk, at følge med i magasinet! Vores GD2016 team er med til at inspirere vores læsere hver eneste torsdag i 2016….Stay tuned!

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More