Guest designer 2017 Introduktion: Melina Dahl

I 2017 vil vores nye Guest Designer Team være med til at inspirere Jer gennem hele året. Det er  svenske Melina, som har fået æren af at blive præsenteret først i år. Melina vil inspirere Jer med Mixed Media og andet godt i løbet af året. I dag vil I få muligheden for at lære Melina at kende og være med til at byde hende velkommen.

Vi har stillet Melina nogle spørgsmål, så I kan lære hende lidt bedre at kende.

GD2017 Teamie – Melina Dahl – Mixed Media Inspirator:

Hvem er du? Fortell om deg selv:

Jag heter Melina och bor i Gävle, Sverige, med min man och våra fyra barn. Vi bor i ett stort, gammalt hus, som också är mitt föräldrahem. Jag är till yrket leg. fysioterapeut och jobbar med ortopedi. Jag älskar djur, natur, trädgård och odling. Min stora hobby och passion är kreativt skapande. Det ger mig glädje och lugn att sätta mig en stund och sedan se projektet växa fram. Jag älskar vackra papper och kan inte låta bli att köpa alldeles för många!

Hvorfor begynte du med papirhobby? 

Det började med att jag ville skapa ett fint album när vårt första barn hade fötts. Så, då började jag med scrapbooking, och det är nu 16 år sedan. Vi fick sedan 2 barn till i ganska rask takt, så det fanns inte så mycket tid över för mitt skapande då när barnen var små. Det blev fina bebisalbum, och när jag hade tid gjorde jag kort.

Beskriv din stil for oss. Har din stil forandret seg med tiden?

Efter vi fick vårt fjärde barn för 4 år sedan så tog mitt skapande fart på allvar. Scrapbooking utvecklades mer åt mixed media, och detta är något jag verkligen älskar att göra. Använda vackra saker, papper, färger, textur och olika medium för att skapa en helhet. Jag altrar en del föremål, till exempel askar och flaskor, och gör även en del album från grunden. Korttillverkning har utvecklats till att också göra ATC-kort, och dessa gör jag ofta i mixedmediateknik.

Artjournaling är något jag finner stor glädje i och har börjat med senaste året. Eftersom jag inte riktigt har hittat någon artjournal färdig som jag gillar (eller inte skulle ruinera mig fullkomligt) så har jag börjat binda egna böcker där jag använder akvarellpapper så de ska tåla vatten, färg och olika medium bra.

Vis oss 3-4 av dine favorittprosjekter:

#1 Här är ett av mina nyligen gjorda projekt. Jag älskar den tokiga fjärilen och de jordiga tonerna. Detta var första gången jag använde symaskinen i mitt skapande med papper. Jag gillar också kontrasten mellan den svartvita cirkeln och det fyrkantiga.

 

#2 -Här är en tag jag gjort nyligen och som verkligen är ett mixedmediaprojekt. Jag gillar att det blev en marin känsla, vilket jag ville uppnå.

 

#3 – Den här ramen gjorde jag nyligen och hade min mammas födelsedag i tankarna. Jag ville uppnå en känsla av frostnupna blommor/natur, men ändå hålla mig i den varma färgskalan. Detta är mycket blommor för att vara mig, men jag gillar den och den blev som jag tänk. Mamma har fått den och blev glad.

 

#4 – Här har jag altrat framsidan på en vanlig, tråkig skrivbok. Jag älskar turkost och rostiga toner i kombination.

 

Hva inspirerer deg? Og hvor finner du inspirasjon, når du har brukfor det?

Inspiration hittar jag överallt! I naturen, i en gammal dörr med flagnande färg, i ett vackert papper, en vacker form – ja, allt! Söker jag inspiration till något särskilt så är Pinterest en guldgruva. Även Youtube och Instagram är källor till inspiration.

Hvilke teknikker er dine favoritter?

Att blanda olika medium och färger för att skapa textur och något intressant i bakrunden gillar jag – mixed media helt enkelt. Jag använder ofta modeling paste genom schabloner för att uppnå detta.

Hva finner vi ofte på dine prosjekter?

På mina projekt finns ofta: papper, tyg/snören/tråd, något från naturen t.ex torkade växter, löv, pinnar, snäckor osv, gesso, modeling paste, någon Distress ink. Pappersblommor använder jag gärna, men oftast sparsamt.

Hvordan er din arbeidsprosess fra start til slutt?

Det är olika! Ibland har jag en idé om vad jag vill göra, och då gör jag bara. Börjar alltid med bakgrunden, plockar fram allt möjligt som kanske ska vara med på projektet, provar mig fram till vad jag gillar, bygger ihop allt och avslutar oftast med lite detaljer med färg. Ibland vill jag göra något, men vet inte vad. Då tar jag ofta till min artjournal och bara leker mig fram på känn, bara för själva skapandets skull

Gi oss din Topp 5 av Kan-Ikke-Leve-Uten verktøy/produkter:

#1 Värmepistol – När man pysslar med mixed media är det ofta många lager med olika medium som alla har torktid. Jag har inget tålamod till att sitta och titta på när färg torkar. Jag älskar min värmepistol och använder den jämt!

#2 Gesso – Superbra grund för olika medium och som dessutom förhindrar att färgen blöder igenom till andra sidan. Perfekt vid artjournaling naturligtvis, men även till annat. Använder väldigt ofta gesso!

#3 Penslar/spatel – Penslar till färg och spatel till modeling paste. Ja, dessa skulle jag inte klara mig utan.

#4 Skärmaskin/giljotin till papper – Så praktiskt när man snabbt och lätt vill mäta och kapa papper, till korttillverkning, ATC-kort och andra projekt.

#5 Distress ink – Jag har massor! Ink pads, distress ink i små flaskor, distress markers, distress crayons, distress stain. Jag använder nästan alltid något ur distress-familjen på mina projekt.

Hva står øverst på din shoppe/ønske-liste?

Rust paste från Finnabair/Prima.

Hvem i vår scrappe-verden, drømmer du om å møte In Real Life? Og hvorfor?

France Papillon. Jag älskar hennes stil och att hon använder många olika tekniker som man kan inspireras av. Hennes filmer på youtube “journal on monday” är fantastiska!

Hvor kan vi finne deg i scrappeverdenen /sosiale media?

Instagram: Minas kreativa

Facebook: Minas kreativa

Blogg: Minas kreativa

 

Här är bilder från min pysselhörna/mitt hobbyrum:

Jag har nyligen gjort om där inne för att få mer utrymme och två stationer. Sekretären använder jag främst till korttillverkning och när jag ritar. Skrivbordet rakt fram är min stationen för kladdigt skapande med färger och andra medium.

Ett litet tips! På Ikea har jag köpt ett golvskydd som egentligen skall läggas under skrivbordsstolen. Jag köpte ett sånt, delade på mitten och har nu ett perfekt, stort, skrivbordsunderlägg.

Vänligen Melina aka Minas Kreativa

The Paper Crafting Magazine er utroligt glade for at have Melina med på vores GD2017 Team. Og I har sandelig noget at glæde Jer til. Hun er tilbage med sit første projekt med fokus på Mixed Media torsdag den 23. februar. Stay tuned!

Hvis du gerne vil se, hvem som ellers er med på vores Guest Designer Team 2017, så kig med HER.


Posted

Translate »