GELLI PLATE RESIST-MIXED MEDIA

2 835

Dette er for godt til ikke at blive delt! Man kan lave mange fede pulls med ens gelli plate, men denne teknik må absolut være min favorit! Når man først begynder kan man næsten ikke stoppe igen, man tænker “Aaargh, jeg kan da godt lige nå et pull mere”

Type projekt: art journaling, mixed media, teknik
Stilart: art journal, mixed media, gelli printing
Teknikker brugt: gelli printing
Hovedfarve: varme farver
Udstyr brugt: Gelli plate, kopi papir, silkepapir, brayer
Medium: Amsterdam akryl maling
Dette er bestemt ikke en ny teknik, jeg har set mange bruge den, men indtil nu ikke kunne få det til at fungere. Det har jeg så nu! Jeg kan næsten ikke stoppe igen. Der er så mange muligheder med denne teknik.
De materialer du skal bruge for at lave gelli resist pulls er: Gelli Plate, papir efter ønske, brayer, blade med glossy sider og god kvalitets akryl maling. Jeg har afprøvet mange mærker og det mærke der fungere for mig er dem af mærket Amsterdam.
Først påføre du et tyndt lag akrylmaling til din Gelli Plate, jeg synes de mørke farver fungere bedre end lyse farver.
Her er et lille tip til dig. Lad være med at rengøre din Gelli Plate efter et pull. På den måde kan du få nogle andre effekter med på dine pulls som er virkelig flotte.
Herefter ligger du din valgte magazine side ned på Gelli Platen og presser den forsigtigt men grundigt ned i malingen.
Billedet der vender op her ovenfor kan man desværre ikke bruge da man har brugt den anden side mod Gelli Platen, jeg håber at der findes en løsning til hvordan man kan…
Når du har presset siden grundigt mod Gelli Platen fjerner du forsigtigt magazine siden, og lader herefter den resterende maling på din Gelli Plate tørre helt!
Lige nu ser det ikke ud af meget, men bare vent.
Når malingen er helt tør påføre du endnu et lag tyndt maling. Nu skal du arbejde lidt hurtigt, så et andet godt råd vil være at have alle dine ting klar og indenfor rækkevidde.
Skynd dig nu at lægge dit valgte papir som dit transfer skal være på ovenpå din Gelli Plate og forsigtig gnide på papirets bagside, herunder kan du se et pull jeg gjorde med silkepapir, til denne DIY valgte jeg at bruge almindeligt kopi papir
Nu kan du forsigtigt løfte op i det ene hjørne af papiret og se om malingen hænger ved papiret, gør det det kan du lave dit pull og afsløre dit resultat.
Jeg er for tiden som besat af denne teknik. ELSKER den. Men hvilke blade skal du så anvende? Du skal anvende magaziner med glossy sider… Men den bedste måde er at lege dig frem… Jeg har endeligt fundet frem til de blade og den akryl maling der fungere for mig.

 

Jeg håber du har fundet lidt inspiration til selv og gå i gang.

KreaTive hilsner Ria-K.

 

close
2 kommentarer
  1. Camilla skriver

    Fed teknik må jeg absolut prøve. Tak for deling!

    1. Ria-Kirstine Mølgaard skriver

      Det var så lidt Camilla 🙂

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More