Gelli Plate Resist Revisited

Jeg har nu forsøgt mig frem med forskellige teknikker i forhold til teknikken Gelli Plate resist. Hvad virker og hvad virker overhovedet ikke. Disse erfaringer vil jeg gerne dele med dig, så du måske kan spare nogle forsøg i jagten på det perfekte pull.


Type projekt: Art journaling, mixed media, teknik
Stilart: Art journal, mixed media, gelli printing
Teknikker brugt: Gelli printing
Hovedfarve: Varme farver
Udstyr brugt: Gelli plate, kopi papir, brayer, laser print udskrifter
Medium: Amsterdam akryl maling, plakat maling, golden matte medium, golden retarder.


Man kan jo hurtigt købe sig fattige i glossy magasiner, men et hurtigt tip, gå i genbrugs butikker. Er dog ret sikker på du allerede havde regnet det tip ud. Efter jeg havde fået denne teknik til at virke, havde jeg nogle spørgsmål.

  1. Kan jeg lave et tryk uden at skulle dække mit aftryk med malingen inden jeg laver mit pull?
  2. Kan jeg måske bruge plakatmaling til at hive aftrykket af min gelli plate så baggrunden ville være gennemsigtig?
  3. Kan jeg hive et tryk af min gelli plate med Golden matte medium?
  4. Kan jeg bruge andet end magasin sider?

Dette var blot nogle af de mange spørgsmål jeg havde. Men det er disse jeg vil fokusere på at besvare her.

Okay lad os starte med punkt 1. Det korte svar er, Ja det kan du godt. Jeg fandt ud af at med den rette mængde malingen på ens Gelli Plate, og hurtigt arbejdstempo kan det godt lade sig gøre. Malingen tørre dog hurtigt så det skal gå stærkt, men det kan lade sig gøre havde dog ikke den største succes med det. Derudover prøvede jeg at blande min maling med Goldens Retarder, jeg kunne faktisk løfte et print på denne måde, men jeg bryder mig ikke om printets udseende på papiret.

Punkt 2 Nej det kan man ikke, eller det vil sige det kunne jeg i hvert fald ikke få til at fungere desværre. Så jeg prøvede at se om jeg kunne hive printet på min Gelli Plate op med akrylmaling og yay printet var ikke spildt, det lykkedes mig at få det, og jeg er vild med grungy/antikke look det har fået.

Punkt 3 Her troede jeg virkelig jeg havde ramt plet og fundet den gyldne løsning, men nej heller ikke det kunne jeg få til at fungere. Eller noget blev løftet af, men tænker det er svært at ramme et jævnt fordelt og præcis mængde af golden matte medium hver gang.

Punkt 4. Endelig nogle gode nyheder. JA det kan man, jeg var ovenud glad da noget endelig lykkedes for mig. Du kan bruger billeder printet med en laserprinter på almindeligt kopi papir. Min begejstring  vil ingen ende tage, det er for fedt. Billedet til venstre er af mig, så har fået tilladelse til at bruge det. Ved mit venstre øje og fuglens halefjer tabte jeg papiret, hvilket man også kan se… men egentligt synes jeg det bidrager til det grungy/antikke look som denne teknik skaber

Der må være så meget mere man kan med denne teknik. Andre typer maling man kan anvende, andet papir, bedre prints… Jeg har mange tanker og ideer jeg skal have afprøvet. Herunder hvad jeg skal bruge mine prints til. Dem som følger og kender mig vil nok som det første tænke Art Journaling, og ja I har nok ret.

Jeg håber du har fundet lidt inspiration til selv og gå i gang.

KreaTive hilsner Ria-K.

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ UKENTLIG OPPDATERING MED DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Meld deg på innen 20. juni og vær med i trekningen om en hemmelig gave til en verdi av minst 500 kr. Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.

Kommentarfeltet er stengt.