,

Gjenbruk fra søppelkassa

I dag kommer jeg med tips til litt forskjellige små ting til gjenbruk. Det finns uendelig mye mer enn dette og mye annet har jeg brukt. Men her viser jeg litt av det jeg har brukt fra søppelkassa i det siste. Det hørtes ikke bra ut. Men jeg lover…..det ble helt innafor.

Det som svever rundt i hodet mitt her jeg sitter med tingen på bordet klart til start er noen strofer fra Øystein Sunde. Han har jo tekster med fraser som passer helt perfekt til dette «kjekt å ha» og ikke minst «se hva pappa fant i søppelkassa». Domen til shakekortet er det faktisk mannen som kom innom og spurte om jeg ville ha på vei til plastsorteringen. De lærer med årene.

SE OGSÅ: GENBRUG – INDPAKNING TIL LEGETØJ

Brukt kaffefilter er kjekt. Da er det på en måte ferdig farget. Eneste jeg har gjort med det er å tømme det, skylle, dra det fra hverandre i skjøten og la det lufttørke. Så er det klart for å bli til blomster ved hjelp av et sett blomster dies og en form. Her bruker du de formene du har. Jeg har brukt en fra Heartfelt Creation. Jeg har kantet en av blomstene med en vanlig brun Distress pute for at dere skal se forskjellen, men de er like fine uten med naturlige skjolder fra kaffe. Midtstykker er enkelt å lage selv, men sticky base og en raus porsjon perler. Har du indianerperler, så er disse også supre til dette. Hel litt perler på en tallerken, ta en klump sticky base og rull den rundt i perlene. Du kjenner når den er full nok av perler. Så kniper du og ruller små klumper i litt ulike størrelser. La de tørke på et plastunderlag. De henger seg fast i papir så plast er viktig.

Neste er plasten fra maurfellene som mannen kom med. Det er tydelig vis vår og for første gang på 25 år fikk jeg plutselig besøk av 3 bitte små sukkermaur på arbeidsbordet mitt. Så da var det bare å be om å få satt opp to feller på rommet. Ikke det at de ikke var søte, men de er sjelden alene.
Plasten rundt fellene er perfekt som dom til et 15x15cm shake kort. Det er urt å ha noen elementer til tidkrevende prosjekt liggende klare så hvorfor ikke sette seg en dag og lage noen klare til litt ulike anledninger.

Innsiden av esken til kaffekapsler følger ofte fargen på kapselen.  Akkurat nå bruker jeg disse røde og med en ny jordbærdies som lå og ventet på å bli brukt, så måtte det bli et sommerprosjekt med jordbær. Stilker og blader er stanset i rester av Bazzill og farget med svamp og stempelputer fra Archival “Fern green” og “Leaf green”.

Legger ved et bilde av ferdig prosjekt også.

Translate »