Gjenbruk og papirhobby: “Glass og ramme”

Det finnes mange ting som man allerede har i huset som man kan bruke i papirhobby, og mange ganger er det bare fantasien som setter grenser for hva som kan brukes. Samtidig som man sparer penger på å bruke ting man har liggende fra før, er det også en miljøgevinst i all gjenbruk. I denne artikkelen viser jeg hvordan jeg har gjenbrukt glass og rammer.

GlassHvis du har et glass liggende som du ikke har ramme til, kan du for eksempel lage vindusdekorasjon av det.

På bildet du ser her til høyre er glassene malt med alkoholblekk, noe som gir en flott effekt når de henger i vinduet. Blekket ble dryppet på glasset og deretter blåst utover ved å bruke et sugerør.

Det er boret hull i glasset med en vanlig boremaskin med glassbor og jeg festet en ring i hullet. For å henge de opp i vinduet brukte jeg stigegarn.Å bore i glass kan være en utfordring, men om man taper en bit maskeringstape på glasset der man vil ha hullet glir ikke boret så lett. Man bør også ha et vannglass stående for å kjøle ned boret litt underveis i boringen.

Dersom glasset mangler eller er knust og du har en ramme liggende, kan denne likevel brukes for å lage et dekorativt bilde. I eksemplene under har jeg malt rammene med hvit akrylmaling, limt mønsterpapir direkte på papp-platen og deretter dekorert denne med vintagebilder og pynt som passet til.

Ramme

Ramme

 

 

 

Denne artikkelen ble først publisert 15. mars 2014. Oppdatert 19. mai 2020.

Translate »