Gjenbruk og papirhobby: Esker og bokser

105Det finnes mange ting som man allerede har i huset som man kan bruke i papirhobby, og mange ganger er det bare fantasien som setter grenser for hva som kan brukes. Samtidig som man sparer penger på å bruke ting man har liggende fra før, er det også en miljøgevinst i all gjenbruk. I denne artikkelen skriver jeg om gjenbruk av esker og bokser.

Jeg samler på alle bokser og bokser som kan brukes til et eller annet formål i papirhobbyen. Av en metallboks det hadde vært sjokoladekjeks i lagde jeg en sparebøsse til min datter som du ser bilde av til høyre.

Sparebøssen ble først kledd inn med kartong og deretter laget jeg et bredt “bånd” rundt bøssen av mønsterpapir.Øverst og nederst er det limt på blonder og rundt motivet er det pyntet med blomster og swirler. Motivet ble embosset med klart embossingpulver slik at bildet skulle tåle ivrige barnehender.

396Et annet tips til gjenbruk av bokser er å lage en stor boks til å ha tennbriketter eller fyrstikker i. Etter å ha laget et par adventskalendere til jul for et par år siden satt jeg igjen med mange løse fyrstikker og en boks det tidligere hadde vært sjokolade i ble brukt til å lage det jeg kalte “Fyrstikkeska”. Jeg klipte ut feltet hvor man fyrer på fyrstikken fra en liten eske med fyrstikker og limte under lokket på boksen.

Andre ting man kan bruke tomme esker og bokser til er å lage flott innpakning/oppbevaring til for eksempel sjokolader, kakemix, knapper og små såpestykker. Du kan også bruke tomme bokser til å lage penneholdere, enten det er en enkel penneholder eller ved å lime flere sammen.

Denne artikkelen ble først publisert 21. mars 2014. Oppdatert 19. mai 2020. 

 

Translate »