GLED NOEN MED RESTER

0 309

Hva er vel mer befriende en å lage noe ut av rester. Jeg har tidligere hatt masse kreative prosjekter kun laget ut av rester. Denne gangen blir det noe enkelt. Hvorfor ikke glede noen med restene dine? I år blir de til masse superenkle kort, som jeg gir til ulike avdelinger på sykehjem. Dette er året for å både gi og motta en julehilsen. Håpet er at det kan være med å glede:) Jeg vet at det er mange der ute som gjør dette år etter år. Nå er det min tur og bli med, håpet mitt er at flere som leser dette innlegget blir med. Vil du se hvor enkelt jeg gjorde det så følg med videre i artikkelen.

Type prosjekt: Kort
Anledning: Jul
Stilart: Enkelt
Teknikker bruk: Lag på lag, bit for bit
Pynt/dekor: Dies, stempler, bånd, blomster masse rester
Utstyr som er brukt: Kuttemaskin, skjærebrett, saks, limpistol

 

Størrelsen på de ulike kortene styres av hvilke mål basearkene er i. Noen er for små, så de blir til tekster, skrivefelt eller får et stempeltrykk. Jammen er det godt å rydde litt. Som dere vil se på bildet her så ble det ganske mange, hele 65 har jeg brettet. Men, neimen om det sys at jeg har forsynt meg så grådig i esken. Det er skummelt hvor mye rester som blir liggende noen ganger.

Normalt bretter jeg dobbelt rygg på kortene mine, siden jeg er av typen som liker å pynte rikelig inni også og trenger rom for det. Men som sakt så prøver jeg å holde det enkelt denne gangen. Planen er å ikke bruke for mange dager på dette prosjektet. Neste skritt er julerester. Faktisk så har jeg en boks med rester fra i fjor denne gangen. Det pleier jeg normalt ikke å ha. Januar pleier å være måneden bruker julerestene mine på ting til neste julemarked. Lykken er en haug med rester:)

Er man litt ivrig et år så har man til neste år. Jeg har en ringperm med gamle fotolommer som jeg fyller med utstansede ting. Faktisk så har jeg en egen perm for jul fant jeg ut når jeg fikk pakket ut kassen med rester fra julen 2020. Det er lurt å sette seg ned å ta en dies og stempeldag. Da blir du kvitt mye rester og har ting litt klart. Når jeg nevner dette, er det mange som spør meg om hvordan jeg vet hva jeg trenger. Det vil ikke si at jeg alltid har ting klart. Jeg gjør klargjør stort sett kun i basefargene hvitt, sort, grått, krem, beige toner. Det blir jo litt sånn at jeg bruker det jeg har laget klart også. Sånn som jeg gjør på dette prosjektet. Her ser dere noen av forsidene.

Jeg regner med at dere også vil se innsiden. De to minste har jeg ikke pyntet inni enda fordi jeg ville vise hvordan jeg brukte små biter. Hvis det er veldig mye små biter som skal limes inn så lager jeg et støtte panel i tynt vanlig kopiark og limer bitene på det. Da kan jeg fylle det med biter og reinskjære det før jeg konter inn i kortet.

Til slutt så er det baksiden. Her igjen bruker jeg mye av de minste restene. Hvorfor ikke bruke de på litt ulikt vis isteden for å kaste de. Det er veldig ofte det som skjer med de minste bitene.

 

Da en min første eske snart klar for levering. Håper mange fikk lyst til å gjøre noe lignende i sitt nærområde:)
Masse klemmer Betina:)

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More