Dekoration: Gør-det-selv (DIY) Enamel Dots

Glossy Accents og neglelak = Enamel Dots

4 1,695

En af de helt store populære pynte-ting for tiden er Enamel Dots. Jeg aner ikke, hvad vi kalder dem på Scandinavisk. Så jeg vil bare kalde dem Enamel Dots. De er så lækre at bruge….og lidt dyre i længden! Man kan jo købe sig fattig, hvis man lige står og mangler en ny farve. Og det er virkelig fristende at købe flere og flere, efterhånden som de nye farver kommer frem i butikkerne. Derfor vil jeg give Jer nogle fif til, hvorledes I selv kan lave dem.

ENAMEL DOTSJeg er faldet over 2 måder, hvorpå man selv kan lave disse lækre små Enamel Dots. Den ene mulighed har jeg selv testet, og processen vil jeg dele med Jer i denne artikel.

Først troede jeg, at det ville ende helt galt, men det færdige resultatet blev rigtigt godt og helt klart super brugbart. Inspirationen og metoden kommer fra Kim Kesti. Nu vil jeg dele mine erfaringer om denne metode med Jer og jeg har selvfølgelig sørget for at tage nogle billeder undervejs.

Kim Kesti fortæller & viser, hvordan man ved brug af Glossy Accents og neglelak kan lave sine egne Enamel Dots. Nu er jeg ikke selv den store bruger af neglelak, så jeg måtte straks forbi det lokale supermarked og købe nogle billige neglelak. Glossy Accents (fra Ranger) havde jeg i forvejen, så det var bare om at komme i gang med projektet og teste denne Gør-Det-Selv metode.

__________________________________________________________________________________________

ENAMEL DOTS

1. Alle materialerne er klar; Glossy Accents, neglelak, en gammel plastik emballage. Her kan sikkert også bruges bagepapir, madpapir eller et plastik chatek. Alt, som har en slip-let overflade.

På billedet har jeg lagt nogle rigtige Enamel Dots fra My Mind’s Eye ved siden af. Det er for at vise, hvordan købte Enamel Dots ser ud.

__________________________________________________________________________________________

ENAMEL DOTS2. Nu har jeg lavet nogle Dots med Glossy Accents. Jeg har bare lavet forskellige størrelser og prøvet mig frem.

Husk, at når du laver Dots med Glossy Accents, så hold tuben 90 grader ned mod bordet. Så får du mest harmoniske Dots.

Det er vigtigt, at dine Glossy Accents Dots tørrer i ca. et døgn.

__________________________________________________________________________________________

ENAMEL DOTS3. Efter et døgns tørring kan neglelakken påføres. Sørg for at have godt med neglelak på penslen. Hellere for meget end for lidt. Min påføring var ikke helt optimal til at starte med. Dog blev det bedre og bedre, som jeg fik øvet mig og fik en fornemmelse af, hvor meget neglelak som skulle på hver dot.

__________________________________________________________________________________________

ENAMEL DOTS

4. Det var svært, at undgå at neglelakken kom ud over siderne. På dette punkt i processen bekymrede det mig og jeg tvivlede på, om resultatet overhovedet ville kunne bruges. Jeg har siden erfaret, at det gør absolut ingenting at neglelakken kommer ved siden af. Neglelakken sørger selv for at flyde pænt ud, hvis du får klattet meget ved siden af. Det vigtigste er, at der bliver påført et godt lag neglelak i første omgang. Husk, at nutidens neglelak er lavet så det tørrer hurtigt.

__________________________________________________________________________________________

ENAMEL DOTS5. Lad neglelakken tørre i lang tid – gerne ekstra lang tid. Alt efter neglelak og
tykkelsen af det påførte lag, kan tørre tiden variere. Efter neglelakken har tørret, kan du vurdere om der det er nødvendigt med endnu et lag neglelak. Jeg gav mine et ekstra lag, men jeg brugte også billig neglelak.Du skal bare være sikker på, at neglelakken er 100% tør, før du går videre til næste skridt. Jeg lod mine tørre natten over, så ca. ½ -1 døgn.

__________________________________________________________________________________________

ENAMEL DOTS6. Når dine Dots er helt tørre – 100% tørre, kan du forsigtigt løse dem fra plastikken. Brug en hobbykniv til at løsne dem med. Tag en saks og klip forsigtigt det overskydende neglelak væk. Det kan være en fordel at bruge en lille saks. Alt efter størrelsen på dine Dots, så start med de store. De kan være lidt nemmere at håndtere i starten og du fanger nemmere en god teknik. Når du har øvet dig på de store Dots, kan du kaste dig over de små.

__________________________________________________________________________________________

ENAMEL DOTS7. Her ser du mit færdige resultat. Ser de ikke fine og lækre ud!

__________________________________________________________________________________________

Bonus Tips:
 • Når det er første gang du prøver dette, så start med et begrænset antal Dots. Så får du en fornemmelse for processen, inden du kaster dig ud i den helt store Gør-Det-Selv produktion.
 • Start eventuelt med at bruge nogle neglelak du har liggende i skuffen derhjemme. Du finder hurtigt ud af, om denne Enamel Dots løsning er noget for dig. Så slipper du for at spilde penge.
 • Husk det med tørretiden. Det har stor betydning for kvaliteten af det færdige resultat.
 • Har du en teenagedatter i huset, så er det bare om at snuse lidt rundt i hendes neglelak sortiment. Og lad dig ikke skræmme af glimmer neglelak. Jeg tror, det vil give nogle virkelig cool Enamel Dots.
 • DIY er en engelsk forkortelse af Do It Yourself. Oversat til skandinavisk betyder det Gør Det Selv.

Som lovet vil jeg dele en anden metode med Jer, som man også kan bruge til at lave sine egne Enamel Dots med. Det er Betsy Veldman, som bruger sine børns plastik perler til at lave dem. Hun beskriver processen her: Papercrafts connection

ENAMEL DOTSJeg valgte ikke, at kaste mig ud i Betsy’s metode. For det første har jeg ingen børn at stjæle plastik perler fra og for det andet, var tanken om lugten af varmt plastik i hele huset ikke populær. Men Betsy’s ide er stadig super god og hendes resultat absolut brugbart. Personligt foretrækker jeg den anden metode, på trods af at neglelak også kan lugte. Men det kan jo slet ikke sammenlignes med lugten af varmt plastik.

Jeg er meget tilfreds med resultatet og vil helt klart gøre brug af det igen. Jeg er absolut ikke færdig med at lave mine egne Enamel Dots med Glossy Accents og neglelak! Se lige det her kort! Her har jeg brugt mine nye hjemmelavede Enamel Dots.

ENAMEL DOTSHer er
et lille Close-up af dem på kortet. Mums, hva’.

 

 

 

 

Du finner TPCs temaside om dekorasjon og pynt her: Decoration – Dekorasjon


Nøkkelord på dansk: Håndlavet kort. Kortlavning.
Nøkkelord på norsk: Dekorasjon. Pynt. Håndlaget kort. CAS. Clean and Simple. Kortlaging.
Nøkkelord på svensk: Handgjord kort. Kortmakeri.

4 kommentarer
 1. Lena_J skriver

  Det er et norsk firma som også produserer disse, da kalles de for dotter. Så kanskje dotter er ordet i Skandinavia? Likte tipsene dine veldig godt. Og skal helt klart prøve og lage disse selv. Likte også de første best, og synes de så bedre ut, flatere og rundere. Har litt neglelakk her hjemme, men må nok ut og kjøpe litt mer med litt knalle farger 🙂

  1. Pia Krogh Larsen skriver

   Hej Lena. 1000 tak for input. Jeg vidste ikke at et norsk firma også producerer dotter. Og jeg er vist nået til den konklusion at vi på dansk nok vil kalde enamel dots for “dots”, mens at I på norsk kalder dem for “dotter”. Skriftligt norsk og dansk er meget tæt på hinanden og alligevel er der forskel ;o) Pia

 2. Maryann Laursen skriver

  Jeg vil så lige advare lidt imod den metode med perlerne, da en meget anset scrapper lige har delt sine meget dårlige erfaringer idag her:
  http://thefrugalcrafter.wordpress.com/2014/04/06/this-craft-is-ill-advised/
  Når hun siger sådan ville jeg i hvert fald tænke 2 gange før jeg prøver, da hun er en meget meget dygtig og anset dame i de kredse, som har lavet rigtig mange helt fantastiske tutorials og eksperimenter med mange ting gennem rigtig mange år.

  1. Maryann Laursen skriver

   Ups sorry, jeg glemte lige at sige, at jeg er faktisk ret vild med den anden ide, som bare ser helt rigtig ud Pia.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More