Grattiskort i mängder

Sist när jag satt och letade inspiration till detta inlägget så hamnade jag på en kanal på Youtube som hade ett koncept som såg trevligt ut. Skaparen av kanalen lägger varje månad ut en beskrivning på hur man gör en hel hög med kort “SheetLoad of cards”.  Så i detta inlägget har jag följt hennes mall för den här månaden. De olika mallarna är perfekta för den som är nybörjare inom korttillverkning, det enda kravet är att man kan engelska och har möjlighet att mäta och skära i inch.


Type prosjekt: Kort
Anledning: Prova ny teknik
Stilart: Lekfullt
Teknikker bruk: Die-cutting
Pynt/dekor: Halvpärlor och die-cutts
Hovedfarge: Rosa och grön
Utstyr som er brukt: Skärmaskin med inch, stansmaskin, dies, stämplar och embossingpulver.


Kanalen heter Call me {Crafty} Al och du hittar den HÄR. Mallen som jag har använt samt information om hur du kan ladda ner den finns HÄR.

Den här månaden fick man ut 9 st kort från mallen. Jag har valt att göra set om 3; ett set för nybörjaren, ett för den vana och ett avancerat.

För nybörjaren

Mitt första set är gjort ganska exakt av mallen. Det jag har ändrat är att jag har stansat ut min banner (Simple and basic), men det går utmärkt att skära till flikarna istället. Textstämpeln (Malins stämplar) har jag embossat (Distress oxide och Reprint). På insidan av korten har jag bara satt ett extra mönstrat papper och en vit skrivyta. Man kan enkelt variera med att sätta en text på insidan istället och en bild på framsidan.

TIPS! Om man inte har möjlighet att embossa stämpeltryck går det utmärkt att bara stämpla, skriva ut en text från datorn eller skriva för hand.

För den vana kortmakaren

På set nummer 2 har jag utgått från grundmallen, men här har jag stansat ut flera detaljer och dekorerat mer på insidan av kortet.  Bilderna är klippark som man får med i det mönstrade pappret (Riverbank Revels by Helz Cuppleditch) när man köper blocket. Insidan på korten har jag gjort i samma design som på framsidan och även stämplat och embossat en hälsning (InkyWings).

TIPS! För att skapa mer effekt på framsidan kan man sätta 3D-kuddar under vissa detaljer.

För den avancerade kortmakaren

Det sista setet, nummer 3, har ännu mer detaljer och en spännande insida. Framsidans design är i grunden den samma men här har jag valt att inte ha en text eller bild utan en utstansad anka (Marianne design) samt ballonger (Karen Burniston) och en liten söt knapp (Quickutz).

Insidan har en pop-up detalj (Karen Burniston) där jag har satt fast en anka och massor med ballonger. Hela insidan har mönsterpapper och här finns många utstansade detaljer.

TIPS! Kombinera olika die-set från olika tillverkare för att skapa en helt egen design.

Jag hoppas att ni blir inspirerade och vill prova detta sättet att skapa en hög med kort, för det är verkligen riktigt kul!

 

Translate »