Håndlaget bursdagskalender

Dette er en bursdagskalender jeg lagde for en tid tilbake og det var et av de prosjektene hvor man glemmer tid og sted mens man holder på. Motivene på kalenderen er fra Sarah Kay, en kunstner jeg tidlig fikk øynene opp for. Hennes tegninger, sammen med Carl Larsson sine, har vært favoritter fra jeg var ganske liten. 

Denne kalenderen har jeg laget til meg selv, men det går veldig fint an å lage en slik kalender i gave. Jeg har bursdagskalenderen hengende på mitt hobbyrom, og jeg henger opp to sider av den om gangen.

Her er januar i min bursdagskalender. På denne siden har jeg brukt et stempel fra Sarah Kay som motiv. Rundt motivet har jeg tegnet vegg, vindu og gulv. Denne siden er laget i grått, blått og hvitt og er pyntet med snøkrystaller og blomster og blader i hvitt.

Bursdagskalender - januar Februar er kjærlighetsmåneden framfor noen og det gjenspeiles på min “Februar-side”. Her har jeg maskert det kyssende paret sammen med en benk fra Magnolia. Også på denne siden finner vi snøkrystaller sammen med blomster og blader i hvitt. 

Bursdagskalender - februar

Av alle de 12 sidene jeg lagde ble mars en personlig favoritt. Her er to motiv fra Sarah Kay maskert sammen, og siden er ellers pyntet med påskedekorasjoner siden påsken ofte faller i mars. Påskeliljene og eggene jeg har brukt er hentet fra gamle lysmansjetter. 

Bursdagskalender - mars

Motivet på april-siden ble også maskert sammen med et annet stempel som viser en huske med roser. Bak motivet har jeg festet en doily. Her brukte jeg blomster med mer farger enn i januar og februar for å vise at våren er på vei. 

Bursdagskalender - april

Som nok de fleste kjenner til er vi i Norge ganske så glade i nasjonaldagen vår, og på “mai-siden” har jeg valgt å la fargene være i rødt, hvitt og blått. Det synes nesten ikke, men bak “blomsterhavet” har jeg festet et lite norsk flagg. 

Bursdagskalender - mai

“Drøm om morgendagen, husk gårsdagen. lev i dag” er nok en leveregel vi kan leve etter – spesielt i sommermåneden juni. Her har jeg maskert to motiv fra Sarah Kay sammen med et tre fra Magnolia. 

Bursdagskalender - juni

Juli er sommermåneden fremfor alle her i nord. Denne siden er laget i grønt og rosa og jeg har valgt å bruke masse blomster som kan symbolisere høysommeren. 

Bursdagskalender - juli

På august-siden har jeg valgt å bruke flere fugler. På motivet er stemplet av jenta maskert sammen med et stempel av et tre med et fuglehus. Siden er laget i mer dus rosa enn juni og juli. 

Bursdagskalender - augustSeptember er en annen av mine favoritt-sider i bursdagskalenderen. Her har jeg forsøkt å vise at høsten er på vei, blant annet ved å blende sammen høstfarger på bladene og legge til “regndråper”. Motivet fra Sarah Kay er maskert sammen med et motiv fra Magnolia. 

Bursdagskalender - september

Oktober-siden er laget i beige og brunt. Her er tre stempler maskert sammen for å lage en innendørs scene hvor barna leser. Siden er pyntet med blomster, osteklut, die cuts, knapper og en liten button. 

Bursdagskalender - oktober

Sidene for november og desember er litt større enn de andre sidene i kalenderen. På november-siden har jeg skapt en innendørs scene ved å maskere sammen fire stempler. Jeg har også tegnet vegg og gulv. 

Bursdagskalender - november

For meg er rødt julefargen framfor alle, og på desember-siden er det brukt mye rødt. Motivet på denne siden er et enkelt stempel fra Sarah Kay. Siden er pyntet med bånd, blomster, granbar, osteklut og die cuts. 

Bursdagskalender - desember

Man kan ennå rekke å lage en bursdagskalender for det nye året ringes inn. Men som sagt – det er lett å glemme både tid og sted når man blir oppslukt av et større kreativt prosjekt. Kanskje ikke så veldig praktisk det – midt i julestria 😉

Translate »