Organisering: Har du en plan?

Jeg elsker å planlegge hva jeg skal lage fremover. Lister er absolutt min greie. I denne artikkelen blir det ikke noen bilder av ting jeg har laget, bare en liten titt inn i min verden av lister over planer for produksjon det neste seks månedene i tillegg til litt tips til hva du kan gjøre mens du nyter en sportshelg i sofaen. Vil du være med så er det hyggelig om du henger deg på!

Den første listen min, er over hva jeg skal lage imens jeg ser på sport på TV. Jeg elsker vintersport, men liker å gjøre noe samtidig. Da føler jeg liksom at jeg også virkelig har fått noe ut av det. Ofte så bruker jeg denne tiden til å lage ting som kan være litt kjedelig, som å stemple for eksempel. Jeg starter alltid med å minske restekassen min til disse prosjektene.

Stemple tekster
Diese ut de stemplede tekstene
Diese skrivefelt med og uten skygge
Diese ulike figurer
Montere figurer
Diese tekster med og uten skygge
Lage blomster av mønsterark
lage blomster med Hearfelt og Bazzill rester
Farge og montere blomster
Lage baser til kort i ulike størrelser
Lage paneler til kort
Sorter charms i temabokser
Sorter og lag en boks med diverse blomster til arbeidsbordet

Når det gjelder det siste punktet, så har jeg et bilde av en typisk boks med blomster. Jeg klipper av alle stilker for å spare plass og fordi jeg får noen av alle blomstene mine i en boks. Da er det ingen sorter blomster som blir liggende igjen, det er en fin måte å jobbe seg gjennom bruken av blomster. Har du mye av noe annet så er det jo bare å lage en boks med det også.

Eller så er koseboksen min en stor favoritt gjennom hele året. Om du ikke har en, så kan det være supert å lage i forbindelse med at du rydder scrapperommet. Kanskje er du en av de mange som gjør det på denne tiden av året. Slik som undertegnede. Ting jeg enten har mye igjen av eller lite igjen av havner i koseboksen min. Her kommer et lite bilde av hvordan min ser ut nå.

Vi har nå kommet til syvende januar og jeg tør påstå at jeg begynner å få ganske kontroll på scrapperommet mitt etter at jeg har pakket ned julen. Så da er jeg ganske klar til å starte på planen min. Jeg deler opp temaene mine i 10 dagers perioder. Det er fordi jeg jobber en del dager i løpet av uken og da får man ikke gjort så mye på en uke.

9-17 januar, gratulerer og generelle kort dame
18-28 januar, gratulerer og generelle kort herre
29 jan. – 7 februar, konfirmant jente
8 – 17 februar, konfirmant gutt
18 – 28 februar, bryllup/baby
1 – 10 mars, mix media lerret, teste litt maling miks
11 – 20 mars, gavebokser
21-31 mars, egenproduserte blomster
1 -10 april, album
11 – 20 april, brettekort med lommer
21 – 31 april, påfyll kort av tidligere temaer
1 – 10 mai, lære noe nytt
11- 20 mai, Heartfeltkort med masse rammer lag på lag
21 – 30 mai, mix media mini bilder til kort og noe lerret
1 – 10 juni, planlegge litt nytt for høsten, lage litt tester
11 – 20 juni, diese julefigurer og montere
21 – 30 juni, stemple juletekster
1 – 10 juni, egenlagede juleblomster

Da er listen min klar frem til sommeren. Noe vil nok komme i tillegg, men som regel klarer jeg å gjennomføre listen min hvert eneste år med så å si 95% i tillegg til nye ideer som bare må lages med en gang. Det tenker jeg er helt innafor. Artiklene til TPC og designe team produkter til ScrapBoys kommer også i tillegg. Forhåpentligvis vil det også bli mulig å starte med kurs igjen i løpet av året.

Som dere ser så går listen min frem til feriestart. Ferietid er jul for meg. Jeg liker å gjøre bokser og andre ting jeg trenger til julemarkedene klare i god tid. Jeg lager de flatpakket ferdig med panelene. Når jeg virkelig starter på jul i november, så er det bare å brette de, lime sammen og dekorere. Så deilig å ha ting litt klart. Det er også en fin måte å bruke opp julearkene fra i fjor på før alt det nye kommer på markedet. Da kan jeg handle inn med god samvittighet, når fjorårets allerede er brukt opp.

Det hadde vært så gøy om mange delte litt om sine planer som kommentar til artikkelen min. Vi har alle så mye å lære av hverandre. Uansett om du jobber veldig strukturer eller om du tar ting litt mer på hælen, så har du sikkert tenkt en tanke om hva som står på planen i nærmeste tid fremover. Jeg lover å holde dere oppdatert ved å vise litt hva jeg lager i artiklene mine fremover, så ser vi om jeg kommer i mål. Kanskje blir 2021 året da jeg ender opp med 100% gjennomført liste. Hvem vet, vi får se.

Med denne hengende høyt der oppe, så ønsker jeg alle et godt nytt år og velkommen til 2021 🙂

Klem Betina

Du finner mer om organisering her: Getting Organized

4 kommentarer
 1. Karen Marie Hansen skriver

  Sikke en imponerende liste!

  1. Betina Olslund skriver

   Tuen takk Karen:) Gøy med lister og planer:)

 2. Kjersti Lausund skriver

  For et opplegg og en struktur som blåser meg av banen 👌🤩

  1. Betina Olslund skriver

   Tusen takk Kjersti:) For meg så er det en fin måte å bare komme i gang med en gang jeg setter meg ned, slipper å bruke tid på å tenke på hva. Bare å starte rett på så blir selve utforming til under veis:) Kjempe kjekt og en enkel måte å bruke masse tid til å leke:)

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More