Har du også mange sugerør i hylla?

Jeg er en av de som kastet meg på sugerørbølgen som sveipet over oss for et par år tilbake. For et utvalg av farger og mønstre! Du blir jo så glad av å se på de. Det gjør jeg fortsatt. Men i høst gikk jeg til det skritt å prøve å skjule min dårlige samvittighet over mengden, ved å skjule de innerst og bortest i den høyeste hyllen på rommet mitt. Siden det så har de på en måte stått og ropt på meg. Så nå står de på arbeidsbordet og skal bli med å hjelpe meg å skape noe nytt.


Type prosjekt: Tag
Anledning: Bursdag
Teknikker bruk: Lag på lag
Pynt/dekor: Sugerør, bånd, hyssing, blomster, osteklut, fiber og knapp
Utstyr som er brukt: Kuttemaskin, dies, skjærebrett og stiftemaskin


Jeg har tenkt litt og hat lyst til å lage noe nytt. En kveld jeg satt og puslet på rommet mitt så dukket det opp et minne av mormor og hennes klokkestreng.  Ikke spør meg hvorfor 🙂 Der var tråden til en ny ide. Hva om jeg tar utgangspunkt i en klokkestreng som bærebjelken i prosjektet? Så da er det bare å starte. Dette blir en tutorial med bilder underveis, så om du har lyst til å bli med å lage så er det superkoselig:)

Her ser dere litt av min dårlig samvittighet. jeg prøver å holde de litt sortert sånn at jeg lett kan plukke meg fargetemaer som passer sammen. Sjansen for at øynene lander på de og de for ta del i et prosjekt er da større føler jeg.

Jeg har valgt å bruke en litt lang vimpeldies til å stanse ut to deler som skal bli min klokkestreng. Det er også et godt alternativ å bare skjære en lang rett strimmel på ca. 5cm i bredde og bruke den som bærestykke i prosjektet.

De to delene har jeg montert med ca. 6 cm forskyvning i lengderetningen. Jeg laget et litt stort hull med en vanlig sirkeldies og rundet hjørnene med en hjørneklipper. Ta vare på den lille sirkelen fra diesen, den skal vi bruke. Disse to delene er montert flatt oppe på hverandre uten papp i mellom.

Så er det sugerørene. Her brukte jeg en rest fra en av de 5 cm remsene jeg brukte til vimpler. Den dekkes  med dobbeltsidig tape,fest tett i tett med sugerør stykker i ulike lengde som på bildet. Det er viktig å måle litt i forhold til bredden på underlaget og motivet som skal på toppen.

Jeg har kuttet til 3 stykker passende papir og et stykke veldig tykk papp. Den er så tykk at den blir litt frynsete i kantene, men den skal jo ikke syns så det går fint. Stykkene med papir tilpasser i størrelsen litt etter hva slags dies du har valgt som base og hvor stort motivet er.

Denne søte elefanten har jeg klippet ut av et ark i serien Baby Adventure fra Craft & You. Den er montert opp på litt fiber og osteklut, i tillegg til trippel høyde med puter. Jeg bruker vanligvis mye papp til å bygge høyder, men på utklipp er det lettere å tilpasse puter.

Jeg starter med å montere papir biten som ligger rett under tagene først. På baksiden av denne limte jeg et stykke av den tykke pappen. Videre monterte jeg de siste to papir bitene til stjernearket. Det skal se ut som det er litt ute av balanse. Da har vi mer å leke med for å vippe det andre veien med pynt, vent og se:)

Så er det «flåten» av sugerør.

Da er det motivet sin tur. Jeg har også limt opp sirkelen fra hullet i toppen. Den er montert nederst på vimpelen med en passende buttens, så den bare som en liten skygge. En papirballong har også kommet på i toppen av tagen. Nå er det bare pyntingen igjen og den må jo bli individuell etter hva man har i skuffer og skap, og hvilke tema man velger. På de neste bildene ser dere hvordan min ble ferdig pyntet.

Håper dere fikk lyst til å bruke litt sugerør 🙂 klem Betina 🙂

 

Du finner flere prosjekter med sugerør her: Sugerør


Posted

Translate »