,

Scrappeintervjuet: Heidi fra Norge

Håndlaget kort Chalk Board teknikk

Heidi, eller Filharmonica som mange kjenner henne som, er en av de norske papirkunstnere som er kjent for sin flotte Shabby Chic-/Vintagestil på det hun lager. Hun startet med papirhobby i 2005 og er med i flere Design Team som Inkido, Vintageutfordringen, Card and Scrap og Cherish This. Heidi holder også kurs i kortlaging i stilartene Shabby Chic og Vintage og i slutten av mars kan du delta på kurs med henne på Ski-treffet.

HEIDI FRA NORGE

Hva er ditt navn?
Jeg heter Heidi Augustson, men jeg er nok bedre kjent som Filharmonica i «scrappeverdenen».

Hvor bor du?
I Vestby, noen mil sør for Oslo

SE OGSÅ: VINTAGE JOURNAL

Har du blogg/webside?
Blogg – Filharmonicas kreative verden
Facebook – Galleri Filharmonica

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg er fortrinnsvis en kortlager, men det hender innimellom at jeg lager andre prosjekter i papir også; slik som veggbilder og layouts. Jeg jobber mest i Vintage og Shabby Chic stil, men synes det er gøy å prøve meg på andre stilarter.

Når begynte du med papirhobby?
Mine første julekort laget jeg i all enkelthet allerede på midten av 90-tallet, men som hobby tok det først av da sønnen min ble konfirmert i 2005 og jeg laget invitasjoner, bordkort og takkekort til den anledningen. Rester av konfirmasjonskortene ble til bursdagskort, og så måtte jeg bare kjøpe litt mer utstyr, papir og pynt, og dermed var det i gang!

Hvorfor begynte du med papirhobby?
Det var nok ganske tilfeldig at det ble papirhobby i den skalaen det har blitt til. Men jeg har alltid vært kreativ og har likt å lage ting med hendene mine. Jeg har vært igjennom mange hobbyer på vei til kortlaging, slik som tegning, porselensmaling, maling på tre og lerret, hekling og strikking. Hekling og strikking holder jeg fortsatt i hevd, og nå går jeg på kurs for å lære meg tatersløyd også.

Kan du fortelle litt om prosjektene du har valgt å presentere i TPC?

HEIDI FRA NORGE

Dette er mitt DT-kort for Inkido sin februar utfordring. Jeg har alltid likt Inkido sine produkter, og det er en glede å kunne sette seg ned hver måned for å lage et nytt DT-kort. Dette kortet er laget i sarte farger blandet med røffere materialer som strie. Jeg kjøpte symaskin til meg selv i julegave, og den har blitt flittig brukt på papir siden da.

HEIDI FRA NORGE

Dette er et veggbilde som er laget på en gammel bokperm. Fotografiet er av min farfar på skitur i Nordmarka i 1946. Veggbildet er bygd opp lag på lag med gamle rasjoneringskort og postkort. Og en gammel hekleblonde er sneket inn for å bryte den maskuline stilen.

HEIDI FRA NORGE

Jeg har i det siste lekt meg en del med «chalkboard-teknikken». En artig måte å lage motiv på ved hjelp av svart kartong, stempler, hvitt embossing-pulver og hvit fargeblyant til å skyggelegge med. Jeg synes disse chalkboard-motivene er flotte sammen med materialer i rødt, hvitt og svart, slik som jeg har brukt på dette kortet.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Nesten hver dag. I tillegg til at jeg tilbringer mye tid på hobbyrommet hjemme, så jobber jeg som aktivitør. Og det blir mye papirhobby på jobben også!

Hvordan er din scrappeplass?
Hobbyrommet mitt er en del av stua, som vi har delt av med en lettvegg. Jeg har ikke store plassen, alt befinner seg i rekkevidde rundt meg, men det er utrolig hvor mye utstyr som kan få plass i et lite rom.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Det er så mange som gir meg inspirasjon, men hvis jeg skulle trekke fram noen få så måtte det bli Ingvild Bolme, Anne Kristine Holt og Inger Harding som alle jobber innenfor Vintage og Shabby Chic-stilen.

Andre opplysninger du ønsker å få med i presentasjonen?
Jeg er så heldig at jeg har fått plass på designteamet til Inkido i år. Det var en stor ære å bli plukket ut blant så mange dyktige scrappere som søkte om designteam plass. Jeg er også teamleder for Vintageutfordringen og medlem av designteamene til Card and Scrap og Cherish This. I mange år har jeg holdt kortlagingskurs innen stilartene Vintage og Shabby Chic.

Translate »