HERP DENNE BOKA!

Om fenomenet "Wreck this journal"

1 2,056

Mange som holder på med papirhobby har kjennskap til Art Journal, Bullet Journal og lignende. Noe vi kanskje ikke kjenner like godt til, i allefall hvis du er som undertegnede, er fenomenet “Wreck this journal”. “Wreck this journal” er en bok som utfordrer deg til å gjøre ulike mer eller mindre kreative oppgaver som, til syvende og sist, vil ødelegge boka. 

“Wreck this journal” er laget av Keri Smith og ble for første gang lansert i USA i 2007. I 2010 ble den publisert i Storbritannia av Penguin Books. Kort tid senere ble den også populær i Norge, spesielt hos den yngre garde og den finnes nå også i en norsk utgave. 

“Wreck this journal” starter med følgende advarsel: “During the process of this book you will get dirty. You may find yourself covered in paint, or any other number of foreign substances. You will get wet. You may be asked to do things you question. You may grieve for the perfect state that you found the book in. You may begin to see creative destruction everywhere. You may begin to live more recklessly”. 

Jeg skal ikke påstå at “Wreck this journal” har fått meg til å leve mer hemningsløst, men den byr på mange artige oppgaver som spesielt utfordrer perfeksjonisten i oss. Et eksempel på det er oppfordringen om å ta med boka i dusjen. 

Men den inneholder også oppgaver som stimulerer til kreativ aktivitet og som man gjerne også kunne ha tatt med i for eksempel en Art Journal. Et par av de mer kreative oppgavene går ut på å søle kaffe i boka, og drodle i den slik man ville gjort på baksiden av en konvolutt mens man snakket i telefonen. 

En annen side, som er en av mine personlige favoritter, oppfordrer en til å fylle ut en side når man er skikkelig sint. En bedre avspenningsteknikk kan man nok lete en stund etter. 

“Wreck this journal” er lett å komme i gang med og er et artig tidsfordriv. Her stilles ingen krav til hvordan det ferdige produktet skal se ut, tvert imot skal det ikke se ut i det hele tatt. 

Uansett hva du gjør med den vil en ferdig utfylt “Wreck this journal” være et artig minne å ha. Så ikke ødelegg den helt selv om det kanskje kan være fristende…

Foto: Marit Pedersen

close
1 kommentar
  1. Lisa - InkyWings skriver

    Jag kanske ska ta och gräva fram min igen… har en någonstans som jag påbörjat men inte avslutat. Finns nog massor av skoj kvar att göra i den.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More