LITT AV HVERT

Noe av det beste med papirhobby er alle teknikkene som man kan utforske. Papirhobby, som en blanding mellom håndverk og kunst, byr på en rekke teknikker innenfor blant annet tegning, maling og stempling. 

I TPC kan du lære mer om teknikker i “Månedens tutorials” og “Hjemmeleksa”. Vi har også en rekke tutorials i magasinet, disse finner du her: Tutorials

Teknikk papirhobby - illustrasjonsbilde


Drawing/tegning inkluderer tegning, Scratch Art og drodling. Du finner også “skriving” under denne linken. Det inkluderer Creative Lettering og journaling.

Painting/maling er en stor kategori som innbefatter fargelegging, smooshing, misting, blending – ja, kort sagt det aller meste som har med maling og blekk å gjøre. Du finner også stensilering under denne kategorien. Stensilering går ut på at man bruker stensiler kombinert med blekk, maling, paste eller annet medium. Denne teknikken er veldig populær blant mange som holder på med kortlaging og scrapbooking. 

Stempling er populært innenfor papirhobby og under denne kategorien kan du finne inspirasjon til å prøve ut forskjellige stemplingsteknikker.

Embossing, eller preging, er en spennende teknikk. Som oftest brukes denne teknikken på papir eller metalltape/-folie. Man skiller mellom tørr- og heatembossing hvor tørrembossing er preging, mens heatembossing involverer stempling kombinert med embossingpulver og varmepistol. 

Distressing er en form for elding. Det er spesielt papir som blir eldet, men man kan også “elde” bånd, blomster og andre dekorasjoner. I tillegg til å rive og krølle kan man bruke blekk for å lage en eldet uttrykk på papiret eller dekorasjonene. 

Bretting er spesielt populært blant kortlagere og du finner egne sider om det her: “Brettekort“. Men bretting brukes også i forbindelse med andre papirprosjekter, spesielt gjelder dette bretting av esker og andre 3D-prosjekter. 

Under kategorien “Cutting” finner du både manuell kutting og kutting med kuttemaskiner/puncher. 

I kategorien for “Other techniques” finner du layering, blomsterforming, Decoupage, Colour Blocking og mye annet spennende. 

Teknikk kortlaging scrapbooking papirhobby

Mixed Media

Mixed Media brukes som en betegnelse både på en type prosjekter og på en teknikk. Kort beskrevet går teknikken ut på at man blander ulike typer medium (maling, mists, paste og lignende) som brukes på et prosjekt. Dette prosjektet kan være et lerret eller en gjenstand man dekorerer (“Altered”). I noen tilfeller brukes også Mixed Media på kort og layouts. 

Cardmaking - Kortlaging
Scrapbooking - Scrapping
Paper Craft - Papirhobby
Techniques - Teknikker
Decorations - Dekorasjoner
Inspiration - Inspirasjon
Tips and Tricks
Getting Organized - Organisering
Meeting Up - Møtesteder
Shopping

Teknikk kortlaging scrapbooking papirhobby Photo “Techniques”: Marit Pedersen
Photo “Litt av hvert”: Pia Krogh Larsen

- Advertisement -

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More