Shopping: Homeparties med scrappeprodukter

3 1,294

Visste du at man i Sverige kan bestille en selger som selger scrappeprodukter hjem? Såkalte “homeparties” slik som man har med for eksempel “Tupperware”-produkter? Scrapgrossisten startet med “Homeparties” i fjor etter at Marie-Louise hadde fått idéen for en del år tilbake da hun så at tilbudet ikke fantes innen bransjen.

15logga

Idén växte fram för flera år sedan, då jag såg att denna inriktning inte fanns inom branschen, med det var först förra året som vi startade. Från början skulle vi endast sälja dekorationer, då jag ansåg att utbudet var varierande samt priset var mycket högt. Jag vill skapa en möjlighet för fler att se och känna på produkterna innan man beställde och möligheten att få rabatt när man handlar mycket av varje. När man handlar på nätet vet man inte alltid hur kvalitéen är, hur färgerna ser ut och hur stora egentligen de olika dekorationerna är. Bild och verklighet kan skiljas mycket åt.

Eftersom detta är ett gammalt koncept i en ny bransch, lyssnar vi mycket på våra säljare men framförallt på våra kunder. Vi såg att det fanns en öka efterfrågan av andra produkter, såsom dies, papper, stämplar, färger, förvaring m.m. I samråd med säljarna och kunderna plockar vi därför fram nya kollektioner och jobbar aktivt med detta. Säljarna kan inte ha med sig allt som finns i kollektionen och en del varor är beställningsprodukter, med lite längre leveranstid. Detta för att vi ska kunna ha ett så brett sortiment som möjligt.

Just nu håller vi på att bygga om kollektionen genom en ny bättre katalog, detta för att det ska vara enklare för kunden och säljarna att ha överblick. Denna kommer lanseras under hösten.

Säljarna har en kollektion innehållande en mängd av olika blommor, charms, band och andra dekorationer. Kunden kan känna på och se hur kvalitén är. Det är viktigt för Scrapgrossisten att kunden får de förväntningar man har på produkten. De har även med sig kataloger med dies, förvaring, förpackningar, färger stämplar m.m. samt lite inspiration, dels genom kataloger men även det de själva skapat.

scrapgrossisten1

14

Som säljare hos oss, erbjuder vi möjligheten att finnas på vår webbsida (detta är frivilligt). Där kan potentiella kunder/värdinnor direkt kontakta säljaren och boka in en tid för party.

Våra säljare har även möjlighet att ta med sig katalogerna på olika evenemang/träffar (under förutsättningen att arrangören tillåter detta). Framförallt gör detta att våra säljare når ut till fler kunder, då det i exempelvis uppe i norra Sverige är mycket glest mellan butiker.

Du finner mer om “Shopping” på vår temaside: Shopping

Foto fra Scrapgrossisten
Publisert med tillatelse

Denne artikkelen ble først publisert 29. juni 2014.

3 kommentarer
  1. Lena_J skriver

    Et fantastisk konsept, som kanskje flere burde innføre. Man ser jo hvor store Stamping Up er. Og de baserer seg kun på konsulent virksomhet.

  2. dorte skriver

    Et fantastisk konsept, det har vi desværre ikke i danmark ;O((

  3. Maryann Laursen skriver

    Helt enig med de øvrige her. Og ja vi ser jo klart hvor kæmpe store SU er i USA og de andre lande, de er i efterhånden, så det er da et fantastisk tiltag, og på den måde kan mange flere også meget bedre visualisere sig med, hvordan tingene kan bruges, da ikke bare sælgeren men også de andre kunder helt sikkert kan bidrage med masser af gode tips og ideer. Det kunne jeg rigtig godt tænke mig at prøve engang, det er helt sikkert. Og jeg er faktisk inviteret til et stort måneds show hos en SU gruppeleder, og også en workshop som de arrangerer hjemme hos private folk derovre, når vi formodentlig skal til USA i foråret igen, så det bli´r godt nok spændende.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More