,

Hon har blommor i sitt hår…

… så går ju en gammal svensk pop-dänga med Anders Glennmark. Jag är egentligen inget stort fan av svensk pop får jag erkänna men på sommaren åker alla gamla goa låtar fram. Bakom mina solglasögon, ta mig till havet, små lätta moln… titlar som är ganska bra inspiration för skapandet.  


Type prosjekt:  Art Journal sida
Anledning:  Inspireras av musik
Stilart: Whimsical
Teknikker bruk: stämpling, färgläggning, ink-blendning
Pynt/dekor:  Ingen
Hovedfarge: Gul/orange
Utstyr som er brukt: Stämplar från Hänglar&Wings, Darkroom Door och Visible Image, stencil från Darkroom Door och Altenew, vattenlösliga kritor, Distress Oxide, stänk från akryl-spray


Jag kommer ihåg när jag var liten och vi hade musiklektion. Ibland hände det att vår musiklärare satte på ett klassiskt stycke, t.ex. Grieg eller Smetana och bad oss att rita till. Det var nog en av mina favoritstunder. Så för mig är bryggan lätt mellan musiken och skapandet. Och så här illustrerade jag “Hon har blommor i sitt hår”. Jag har maskat ihop stämpeln från Hänglar&Wings med blomstämpeln från Darkroom Door och sedan färgat in bakgrunden i varma sommarfärger och använt stenciler.

Hon har blommor i sitt hår...
Hon har blommor i sitt hår…

 

Med detta lilla tips om att plocka fram din favoritmusik i sommar att skapa till vill jag önska er en alldeles underbar sommar fylld med avkoppling och pyssel. Vi syns i augusti igen!


Du finner flere artikler fra Karin her: Skribent Karin Åslund


Karins Instagram: Pyzzlot


Du finner mer inspirasjon til Art Journals her: Bøker og journaler

Translate »