Høstens trend i kortlaging – Designpapir

0 131

Trendene innenfor kortlaging endrer seg ofte, og det er med på å gjøre hobbyen ekstra spennende. Nå i høst er det designpapir som er trend og står i fokus. Å ta utgangspunkt i designpapiret når man lager kort er med på å gi kortene et mer harmonisk uttrykk. 

Designpapiret har vært brukt i kortlaging lenge. Det nye nå i høst er at designpapiret får komme mer til sin rett på kortene fordi det tilpasses motivet på en annen måte. Dette gjøres ved at man bruker designpapiret som bakgrunn, men tar hensyn til mønstrene og figurene i papiret når man kreerer forsiden på kortet. 

I tillegg har mange begynt å bruke deler av designpapiret som motiv på kortene. Dette gjøres ved hjelp av Fuzzy Cutting. Fuzzy Cutting innebærer at man klipper ut figurer som man synes passer som enten hovedmotiv eller som deler av hovedmotivet (blomster, blader og andre detaljer). 

Både Heidi-Birgitte og Mette i har brukt denne teknikken i TPC Magazine nå i høst. Heidi-Birgitte laget et julekort hvor hun brukte juledesignark fra Prima Marketing. Designarket ble brukt både som bakgrunn og som motiv på kortet. 

Mette har laget et flott kort i grønt hvor hun har brukt designpapir fra Paper Heaven. Her er designpapiret i grønt og beige med grønne blader kombinert med hovedmotivet. Hovedmotivet består av blomster og blader fra et klippeark fra samme designpapir-serie. 

Et tredje eksempel på denne typen kort finner du her hvor Linda har laget et kort med designpapir fra AB Studio: Kort med designpapir

Foto: Heidi-Birgitte og Mette

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More