,

Hurtige små håndlavede A7-kort til alle anledninger

Indimellem kan det være rart at have mindre håndlavede kort på lager, som ikke kræver meget tekst indeni kortet, men som hurtigt kan laves til alle anledninger.

  • Type prosjekt: Håndlavede kort
  • Anledning: Alle anledninger
  • Stilart: Blandet
  • Teknikker brukt:  Die-cutting / Lag-på-lag /
  • Hovedfarge: Blandet
  • Pynt/dekor: Enamel dots fra Three Scoops & Happymade, bomuldsbånd
  • Medium som er brukt: Hvid karton 220 g fra Gummiapan til base, 1mm skumpuder fra Biltema.
  • Utstyr som er brukt: Die cutting maskine / tekstdies mini “Tillykke” og “Hurra” fra Happymade, bladdies fra Happymade, dies fra Marianne Design (mariehøns, kløver og stor blomst), diverse mini dies fra Gummiapan (til kort med dør og maritime motiver), motivpapir fra Mintay Seaside Escape, lyserødt blomsterpapir fra By Lene.

SE OGSÅ: HEIDIS SØTE SMÅ KORT

I et stykke tid har vi scrappere lavet mange kort i formatet slimline i forskellige størrelser, og nu er turen kommet til de mindre kort i A7-format. Jeg har set mange kort i dette format den seneste tid, og der er ingen tvivl om, at det er populært.

Et A7-kort måler i bredden (foldet) 7,5 cm og i højden 10,5 cm og er en god størrelse til en lille hilsen som f.eks. en buket blomster til værtinden til påskefrokosten, en æske chokolade, en hurtig lille hilsen og meget andet.

Danske Happymade (Simple & Basic) sendte med deres sidste dies-udgivelse (april 2022) et par nye sæt dies på gaden, som passer til dette format: Scallop-rammer som med den største lige dækker et A7-kort og med stiplede rammedies i flere størrelser til at bygge kortene op med.

I mine korteksempler har jeg lavet både kort der er hurtigt lavet med enkel pynt men også mere detaljerede kort som de maritime, der tager længere tid at pynte – men som fortæller en lille historie – og små historier på kort er hyggeligt for modtageren at få.

Kortet med skattekisten kunne sagtens være til sejleren der modtager et gavekort sammen med kortet. Baggrundspapiret er fra Mintays serie Seaside Escape.

På kortet nedenfor har jeg brugt mønsterpapir også fra Mintay Seaside Escape og holdt det i maritime farver.

Sandbanken er blot et stykke kraftkarton, jeg har klippet til med buer på og sværtet med brun Distress Vintage Photo, og bagved har jeg klippet noget strukturkarton i blåt med metalglans til for at illustrere vand, som det søde lille sejlskib kan sejle på.

Alle dies – udover rammer – på de maritime kort er fra Gummiapans mini-serier.

Fordi kortene ikke er så store og dermed også har begrænset plads til tekst indeni, stempler jeg ikke tekster indeni kortene.

Dette kort kunne f.eks. være et kort til den unge, der lige er flyttet hjemmefra, til parret der har købt nyt hus osv. Alle dies udover scallopramme er også her fra Gummiapans serier med mini-dies.

Hvis det skal gå lidt hurtigt, og man har brug for et hurtigt kort på vej ud af døren, er de følgende kort eksempler på. De har hver især taget mellem 10-15 minutter at lave.

Her har jeg brugt de stiplede rammedies i en støvet grøn som baggrund, et stykke fint blomstret mønsterpapir fra By Lene i en lidt mindre ramme og blot pyntet kortet med et par grene fra Happymade i støvet grøn og vellum, standset “Tillykke” ud og pyntet med en sløjfe og nogle grønne enamel dots – superhurtigt at lave men stadig et personligt kort med plads til at skrive en lille hilsen til modtageren.

De næste kort tog heller ikke mange minutter at lave. Det er motivdies fra Marianne Design; søde små mariehøns, en firkløver til at bringe modtageren held og lykke pyntet med enkle klare enamel dots og en lille sløjfe i hvid bomuldssnor.

Her er de små mariehøns på tur på en Gerberablomst (forestiller jeg mig det er) på en skøn sommerdag – og så kan vi jo forestille os, at sommeren er lige om hjørnet.

Blomsten er standset ud i hvid karton og sværtet i kanten med Distress Ink Wild Honey. Blomstermidten er et stykke guldkarton med struktur. Et par støvet grønne enamel dots – og de små mariehøns er klar til at flyve afsted på sommereventyr.


Posted

Translate »