,

Hurtige små julegaveæsker

Mange butikker pakker gaverne ind, når vi juleshopper – men der er noget særligt ved at modtage en gave, hvor der også er lagt omhu og kærlighed i indpakningen, så hvorfor ikke lave dine egne små håndlavede æsker. Disse er hurtigt lavet og kan laves i mange forskellige størrelser og stilarter.


Type prosjekt: Gaveæsker
Anledning: Jul
Stilart: Blandet
Teknikker brukt:  Die-cutting / Lag-på-lag
Hovedfarge: Julefarver, både traditionelle og utraditionelle
Pynt/dekor: Guld halvperler 2 mm
Medium som er brukt: Karton fra Maja Design og diverse juleblokke, guld og sølvkarton og diverse rester karton, Distress Ink Vintage Photo til sværte af kanter.
Utstyr som er brukt: Big Shot / skæremaskine / bogbinderlim / diverse dies fra bl.a. Sizzix Tim Holtz (julestjerne og blade), gaver fra By Lene, hjerter fra Three Scoops, julegavesæk fra Gummiapan, tekstdies fra bl.a. By Lene.


De 3 æsker jeg har lavet tager alle udgangspunkt i karton, jeg har skåret ud i 6×6″.

De forskellige størrelser og højder på æskerne opstår ved, at jeg har falset/scored på forskellige mål.

Til den flade æske har jeg blot falset på 1″ hele vejen rundt i kanterne, sådan at æsken bliver flad men større, og til den høje æske med hjerterne på forsiden, har jeg falset på 1 3/4″, sådan at selve æsken bliver mindre men højere.

Æskerne er lette at lave, blot man husker, at bunden skal være en lille smule mindre end låget, så låget let kan sættes på. Dette gør jeg ved at skære 1/8″ af 2 af siderne af bunden. Disse 2 sider skal støde op til hinanden.

Jeg bruger en lille cirkelpunch til at skære et lille stykke af 2 af siderne på låget, sådan at man lettere kan få det af. Det er ikke nødvendigt, blot en lille detalje.

Jeg laver æskerne hvert år til jul – og også til andre anledninger, hvor jeg har brug for en lille gaveæske. Modtagerne bliver altid glade for at få en håndlavet æske, og det er hyggeligt at give en gave, hvor der er lagt ekstra omhu i indpakningen.

Inde i æskerne lægger jeg ofte silkepapir, dels fordi det ser festligt ud, og dels fordi det holder tingene indeni æsken fast.

Jeg laver ofte “vinduer” i mine æsker. Det har jeg ikke gjort på disse eksempler, men det er let at lave et vindue med kig til indholdet i æsken ved at stanse f.eks. en cirkel ud midt i låget, sætte acetat på bagsiden og pynte forsiden.

Disse æsker er kvadratiske, men det er nemt at ændre til aflange æsker, og de kan laves i mange forskellige størrelser.

Jeg har før lavet store æsker af 12×12″ karton og falset kant til låg på f.eks. 2″. Dette giver stadig en stor æske med plads til en del indhold.

Æskerne er som nævnt hurtigt lavet og er et fint projekt at samle og pynte foran TV, mens man ser julekalender og spiser juleknas.

Jeg håber, du har ladet dig inspirere til at gå i gang med at lave små gaveæsker til julegaverne.

Tak fordi du læste med.

De bedste julehilsner,
Tina


Posted

Translate »