,

Hus af loppefund

Jaynes herlige hus var et av månedens prosjekt i TPC. Begrunnelsen for valget var som følger: “Fantastisk så meget, der kan komme ud af papir og kreative evner. Jayne har her skabt et smukt og indtagende hus, som oser af hygge med så mange fine detaljer, – den smukke krans, dekoration af potten og selve huset. Der er brugt mange forskellige teknikker og medier og udvist stor kreativitet og personlig stil”.

  • Type prosjekt: Byggverk av leire
  • Anledning: Generell
  • Medium som er brukt: Leire, akrylmlaing, voks, Snow Paste

Beskrivelse av prosjektet?
Jeg er en person der godt kan lide at genbruge ting. Gemmer til emballage fra madvare, og laver noget ud af det. Loppemarked er jeg vild med, og netop til huset her fik jeg brugt et af mine loppefund. Det vil sige, da jeg købte det, anede jeg ikke hvad jeg skulle bruge det til. Det var et stort grønt plastik æble (madkasse ligende ting), som kunne skilles på midten.

SE OGSÅ: METTES JULEHJERTER

Jeg var i gang med at lave julekort, da jeg så Belinda Basson (som har lavet Lady Vagabond serien for Stamperia), reklamere for en workshop , hvor hun skulle lave et julehus. Jeg havde lige netop fået formen med de små huse hjem, og papir serien fra Stamperias Sweet Winter. Så gik jeg i gang med mit hus. Hvad jeg ikke vidste, var at husene ikke var lavet til at skulle bygges sammen.

Startede med bunden: 1/2 grønt og glat plastik æble fik nogle istappe/dråber først, og så hvid Gesso, så andet kunne hænge fast. Så blandede jeg en blå farve, som skulle passe til farven i papirserien. Her brugte jeg en turquise og ekru (fløde) acryl fra Cadence sammen med pentars turquise wax pasta. Sneboldene lavede jeg af en blanding af Cadence kugler, pentart sølvglitter og Stamperias Glossy Gel. Skiltet er fra papirblokken.

Jeg valgte at bruge en CD mellem bund og hus. Del fordi det blev lidt mere stabilt, og med den blanke flade opad, lignede det is. Limede den på med limpistol, og det samme med en bladgren jeg lagde i kanten. Der kom snowpaste fra Cadence på grenen hist og pist, og til sidst nogle små hvide perler, som skulle ligne bær.

SE OGSÅ: FARVERIGE KREATIONER FOR 3QUARTER

Huset har jeg lavet ved at presse let ler ned i en Stamperia form med små huse, fra serien Sweet Winter. De passer ikke sammen, men det kan man godt få det til, imens leren er blød. Taget som er af bølgepap skal man så også tilpasse, så det ender med et sødt lille hus.

Huset er malet med acrylmaling fra Cadence. Her er brugt brun, ekru (fløde) og baby pink. Vinduerne har fået en lille prik hvid voks fra Stamperia , så de skinner lidt. Til sidst Snowpaste på taget. Total højde 15 cm.

Det tog ca. tre timer at lave den, da jeg har en skade i nakke og ryg, og må holde nogle pauser. 

Foto: Jayne
Publisert med tillatelse


Posted

Translate »