Hva er papirhobby?

Hva er egentlig papirhobby? Ordet brukes litt forskjellig i papirhobby-miljøet. Noen bruker det som et sekkebegrep for alle typer hobby som har med papir å gjøre, mens andre skiller mellom kortlaging, scrapbooking og papirhobby. 

Her i TPC brukes begrepet “Papirhobby” hovedsakelig om 3D-prosjekter av papir som esker, bokser og liknende. Vi skiller mellom kortlaging, scrapbooking og papirhobby. Dette er ikke fordi kortlaging og scrapbooking ikke handler om papir, men fordi mange bare lager kort, eller scrapper, mens de kanskje ikke lager 3D-prosjekter.

Å lage 3D-prosjekter kan både være at man lager selve prosjektet selv, eller at man dekorerer et ferdig objekt som er laget av noen andre (“altered” eller redesign). Redesign i papirhobby kan favne om flere måter å dekorere på. Noen velger å bruke papir, for eksempel servietter slik som i decoupage, mens andre dekorerer ved å bruke medium som man ellers bruker i hobbyen – for eksempel akrylmaling. 

Nedenfor ser du glass som er malt med alkoholblekk. I tillegg er det stemplet og embosset på et av glassene. Dette er eksempel på redesign hvor man bruker medium fra kortlaging. 

På det neste bildet finner du en Pringles-boks som er dekorert med designpapir og dekorasjoner vi normalt bruker i kortlaging og scrapping. Dette er et eksempel på redesign hvor man bruker papir. 

3D-prosjekter er objekter man lager selv. Dette kan være esker, bokser eller figurer (origami) av papir. 3D-prosjekter kan variere fra det helt enkle (en eske) til avanserte prosjekter som du finner eksempler på i denne artikkelen: Enkle 3D-prosjekter – hvordan starte og videreutvikle det?

Nedenfor finner du eksempel på et enkelt 3D-prosjekt av papir. 

Du finner flere prosjekter på vår samleside om papirhobby: Papercraft – Papirhobby


Posted

Translate »