Hva kan redesignes?

Hva kan egentlig altereres og brukes til mixed media? Svaret er at det bare er fantasien som setter grenser. Det gjelder å se mulighetene i det en ser rundt seg. Denne hesten, ble kjøpt på sluttsalg hos Kremmerhuset for en lang tid tilbake. Den har stått lenge og ventet på å bli alterert. Mixed media er også en suveren måte å få brukt opp gamle scrappeting som du har liggende. Denne er alterert med gamle metall charms, deler fra gamle symaskiner, gamle skrivemaskiner og blomster. Du kan gjerne bruke blomster i ukurante farger, siden du allikevel skal male/ spraye det du lager.


Stilart: Shabby chic
Teknikker: Tørrmaling, voksing, spraying.
Pynt/dekor: Metallcharms, blomster, deler fra skrivemaskiner, symaskiner, isopor, mikroperler og bling halvperler i sølv og mørk sølv.
Hovedfarge: Hvit og blågrønn
Medium: Liquitex heavy gel (lim), hvit spraymaling, 13arts spray/mister, Kaisermister og Finnabair sin voks
Utstyr: Trehest fra Kremmerhuset og pensler.


Jeg ser utrolig mange definisjoner av mixed media på nett. Mixed media er i utgangspunktet en blanding av flere medier. Det vil si at du skal ha brukt mer enn bare papir eller bare metall. Det skal være en blandingsmix av medier. For meg er nok definisjonen at det skal være mer enn blonder og papir i et prosjekt. Det må være med en blanding av medier som papir, blonder/stoff, metall og kanskje noe plast. I tillegg er det fint hvis et er brukt spray, mister eller malingseffekter.

Mange synes mixed media er kjempegøy, mens andre overhodet ikke liker uttrykket eller å drive med det. Jeg var nok selv ganske kritisk da jeg startet. Jeg var ikke sikker på om mixed media var noe for meg. Men, så handler det om å finne sitt eget utrykk og bli sikker på en del av teknikkene og få en preferanse over hvilke medier som egner seg.

Framgangsmåte:

Hesten her er laget i tre, med bein i metall. Først er metall, støpte vinger i primaform, blomster mikroperler og isopor limt på. Hele hesten har blitt spraymalt hvit, for så å bli sprayet med blå og grønn mist. Den er har fått litt av Finnabair sin voks i sølv, gnidd på. Så har den blitt tørrmalt med et lite strøk med hvit gesso.

 

Flere bilder:


Posted

Translate »