Hvordan få 5000 følgere på Instagram

Ellenors kortmakeri och suksesshistoria

Mange drømmer om å få flere følgere på internett, enten det er på Instagram, Facebook-siden, bloggen eller andre steder hvor man viser fram papirprosjektene sine. Ellenor fra Sverige er en av de som har klart dette og hun har nå over 5000 følgere på Instagram. I dette intervjuet deler Ellenor noen av hemmelighetene bak suksessen. 

Ellenors kortmakeri och suksesshistoria - Ellenor på pysselrummet
Ellenor på hobbyrommet

Ellenor startet med papirhobby i 2012 og var tidligere med i redaksjonen til TPC Magazine. Ellenor lager for det meste kort i en ren og enkel stil og du finner Instagram-kontoen hennes her: e_emilsson

Har du gjort noe, utenom å lage flotte kort, for å nå ut til følgerne?
När jag först började med Instagram blandade jag privat bilder med mina kort, men efter en tid insåg jag att det var bättre att ha två separata konton – ett för de som vill se mina kort och ett för de som vill följa mig privat. Eftersom jag inte hade så många följare från början så gjorde jag en giveaway på Instagram och det gav väldigt många följare. Jag har även varit med i 30 Day coloring challenge ett par gånger och då har jag gjort 30 kort med samma stämpel set, vilket också gjorde att jag fick en hel del nya följare.

Hva tenker du selv om at dine kort har fått så stor suksess på Instagram?
Oj, jag vet inte, kanske för att de är CAS (clean and simple) och lätta att ta till sig.

Hva er den største anerkjennelsen du har fått som kortlager hittil?
Det måste ha varit när Jennifer McGuire kontaktade mig på Instagram och frågade om hon fick använda ett av mina kort som inspirations-kort i en av hennes filmer som hon gör på Youtube. Jag blev så förvånad men samtidigt väldigt, väldigt glad! Hon länkade till mitt konto och det gjorde att jag fick massor av nya följare. Hon har dessutom repostat ytterligare ett av mina kort nyligen.

Ellenors kortmakeri och suksesshistoria: Handgjort kort
Kortet som Jennifer McGuire brukte som inspirasjonskort i en av hennes You Tube-videoer.

Du lager mange kort – gir du de bort eller selger du også?
Jag har skrivit på min Instagram att jag gärna byter kort, man behöver bara kontakta mig och byta adress så skickar jag gärna ett kort. De kort som blir över säljer jag, då mest till vänner, bekanta och på mitt jobb.

Hvordan er prosessen fra du starter på et kort? Hvordan finner du motiv? Hva fargelegger du med? Hvordan tenker du i forhold til pynt og dekorasjoner?
I början så färglade jag bara det motivet jag skulle ha på just det kortet jag arbetade med. Men nu stämplar jag istället upp flera av samma motiv sen färglägger jag dem, stansar ut och lägger dem in en liten ask. När det sedan är dags att tillverka kort tar jag fram det jag färglagt och börjar skapandet. Eftersom min stil är CAS blir det väldigt sparsamt med dekorationer, jag kan använda några drops, det är allt. När det gäller motiv så tycker jag väldigt mycket om Mama Elephants stämplar, deras stil passar mig väldigt bra. Jag använder både Distress Inks och Distress Markers när jag färglägger.

Ellenors kortmakeri och suksesshistoria - handgjorda kort

Ellenors kortmakeri och suksesshistoria: handgjorda kort

Har du flest følgere her fra Skandinavia eller utenlands?
Jag har följare från alla delar av världen, det är det som är så fantastiskt med Instagram. Men de flesta kommer nog från USA.

Hvem/hva inspirerer deg?
Tina Magnusson @tinamypop
Séverine Di Giacomo @simplysneverdie
Mette Witus @mettevitus
Kaja @kajcika.crafts
Nicky Meek @nickynoocards

Ellenors kortmakeri och suksesshistoria - handgjorda kort

Foto: Ellenor
Publisert med tillatelse

 

Translate »