PAPIRHOBBY: HVORDAN JEG LAVER MIN BLE MOTORCYKEL

Tutorial: Bleiekake/-motorsykkel

1 2,530

Så har jeg endelig fået lavet en tutorial til hvordan jeg lavede den blemotorcykel til mit nye barnebarn sidste måned. Men jeg advarer jer, den er virkelig foto tung med rigtig mange billeder, så jeg håber, I holder ud helt til den bitre ende.

Da mange nybegyndere har spurgt til den,  ville jeg også gerne, at de også fik et godt resultat, så jeg er nok gået lidt i petitesser med mange detaljer for forhåbentligt at gøre det fuldstændig forståeligt for alle. Hvis der alligevel skulle være noget, som jeg ikke har fået forklaret godt nok så I ikke helt forstår det, er I selvfølgelig meget velkommen til at skrive og spørge alt det I har lyst til, så lover jeg, at jeg nok skal svare så snart jeg ser det.

Men lad os komme i gang her:

BLE MOTORCYKEL

Så vidt jeg husker, brugte jeg 22 eller 23 bleer i str. 3 til hvert hjul, men bare sørg for, at de er faste nok til at være stabile, når vægten kommer ovenpå, og det afhænger selvfølgelig også meget af, hvad str. bleer I bruger.

BLE MOTORCYKEL

Jeg fandt et låg fra en Tupperwareskål, som passede i størrelsen, til at holde bleerne, mens jeg fik dem vævet ind i hinanden til en rund form. Bliv bare ved at tilføje bleer, til I er tilfreds med formen og stabilititeten.

Når det er fyldt helt op, så flyt dem lidt rundt, indtil de er helt jævnt fordelt hele vejen rundt.
BLE MOTORCYKEL

Nu skulle dit hjul gerne se nogenlunde sådan her ud.

BLE MOTORCYKEL

Sær et kraftigt elastik rundt om, til at holde det hele på plads.

BLE MOTORCYKEL

Og så har vi begge hjul færdige her.

BLE MOTORCYKEL

Nu sætter vi så et bredt satinbånd over, til at skjule elastikken. Hold det på plads med en knappenål.

BLE MOTORCYKEL

Begge hjul er helt færdige nu.

BLE MOTORCYKEL

Tag en stofble nu og fold den på midten.

BLE MOTORCYKEL

Start med at rulle den til en lang stram pølse. Du kan bruge nåle til at holde det på plasds, mens du ruller det.

BLE MOTORCYKEL

Her er det rullet helt op. Glem ikke at fjerne nålene før du bruger den.

BLE MOTORCYKEL

Nu ta´r du den sammenrullede ble og stikker gennem midten på det første hjul, og hold det så lige som muligt, og hold den rullede kant indeni, så den bli´r gemt.

BLE MOTORCYKEL

Nu justerer du bleen, så begge ender er lige lange.

BLE MOTORCYKEL

Nu putter du den ene ende igennem det andet hjul også, og træk enden helt ud på den anden side som her.

BLE MOTORCYKEL

Så putter du den anden ende ind fra den anden side, og sørg for, at det er holdt ret stramt, for at holde det sammen. Fastgør de to ender til hinanden med nåle, så det holder sammen, og stop den sidste ende ind bagefter til at skjule det. Det hjul du samler i skal være baghjulet.

BLE MOTORCYKEL

Nu skulle bunden gerne være klar og se ud som det her.

BLE MOTORCYKEL

Nu ruller du en anden stof ble, og trækker igennem forhjulet også, som vi gjorde før.

BLE MOTORCYKEL

Men denne gang trækker du pølsen opad og samler i stedet for, til at forme styret.

BLE MOTORCYKEL

Så har jeg brugt 2 hagesmække som skærme, og jeg fandt et par med nogle sjove tekster, som I kan se her. Denne her er brugt foran, og I vil senere få at se den anden, som er brugt bagpå også.

BLE MOTORCYKEL

Så fik jeg desværre mixed nogle billeder lidt her. Men det her er det rigtige. Jeg pakkede en sutteflaske ind i en vaskeklud til at bruge som forlygte, som I kan se på næste billede, men der havde jeg ikke fået kluden om, så derfor tog jeg det billede her senere, men I er NØDT til at pakke den ind nu FØR I sætter den fast.

BLE MOTORCYKEL

Her kan I se, hvordan jeg placerede den foran, men den skal pakkes ind først.

BLE MOTORCYKEL

Det her er en rangle, jeg fandt til at hjælpe med at lave styret, men jeg glemte desværre at tage et billede, da jeg trak ble enderne igennem, men man kan se det på et senere billede, og jeg skal nok forklare det der.

BLE MOTORCYKEL

På dette og det næste billede kan I se, hvordan jeg har stukket enderne af bleen gennem hullerne i ranglen nedefra, for at holde det samlet på midten og holde flasken på plads også, og så er enderne trukket helt ud til  begge sider. Og så har jeg skåret et par stykker kraftig karton og rullet indeni enderne på bleen, for at gøre det stærkere og mere stabilt, ( det blå I kan se inde i enden her), og til slut sat et elastik på i begge sider, til at holde det hele sammen.

BLE MOTORCYKEL

Her kan I se, hvordan bleen er trukket igennem ranglen, og tilsat kartonnet, for at lave håndtagene på styret og holde flasken (forlygten) på plads.

BLE MOTORCYKEL

Så købte jeg et par mini babysokker til håndtagene, og for at de skulle kunne holde faconen fyldte jeg dem med noget silkepapir. Se næste billede når de er fyldt helt op.

BLE MOTORCYKEL
BLE MOTORCYKEL

Her er sokken trukket ud over enden på styret for at gemme de mindre pæne ender og selvfølgelig også for at få det til at se mere rigtig ud.

BLE MOTORCYKEL

Her er så den næsten færdige front, og I kan rigtigt se, hvordan ranglen holder det hele sammen.

BLE MOTORCYKEL

Så fandt jeg denne sjove flaskerenser i et restemarked i vores lokale supermarked, og tænkte, at den da lige passede som udstødningsrøret. Der har jeg sat håndtaget af den ind i bleen der danner styret og så bundet et bånd omkring ved den ble der holder hjulene sammen, og det passede bare perfekt, som I også kan se her.

BLE MOTORCYKEL

Så har jeg lagt en anden vaskeklud over som sæde, og der har jeg så trukket den anden smæk op over enden, som I kan se her.

BLE MOTORCYKEL

Så har jeg bundet en sut på styret i begge sider, for ligesom at symbolisere de andre håndtag og klokker o.l der er på en rigtig motorcykel.

BLE MOTORCYKEL

Jeg decorerrede lidt på siderne med nogle små stofmærker med babybilleder på, som jeg  havde i gemmerne fra tidligere, ligesom de rigtige har navnetags og sådan også.

BLE MOTORCYKEL

Og selvfølgelig skal en motorcykel da også há en nøgle, så jeg havde gemt denne, som er fra en dåse torskerogn, og den passede jo bare perfekt hertil.

BLE MOTORCYKEL

Jeg satte den bare ind imellem her og sikrede den lige med en glue dot, for at være sikker på, den ikke faldt ud.

BLE MOTORCYKEL

Selvfølgelig skulle den jo også have en chauffør på, så mød her Hr. Ko, som er et fyldt dyr, lavet til at lære barnet om alt muligt nyttigt, som det bli´r ældre, og han er da også bare ret nuttet synes jeg. Synes du ikke også? ha ha ha.

BLE MOTORCYKEL

Og her der den fra den anden side end før.

BLE MOTORCYKEL

Og her er den så bagfra, hvor I nu rigtig kan se den anden hagesmæk, jeg talte om før, til bagskærmen.

BLE MOTORCYKEL

Og her er det så forfra helt færdig.

BLE MOTORCYKEL

Og her et nærbillede for at se ranglen og “forlygten” lidt bedre.

BLE MOTORCYKEL

Og her et kik ovenfra på sutten/ håndtaget også

BLE MOTORCYKEL

Flere nærbilleder af lidt flere detaljer.

BLE MOTORCYKEL
BLE MOTORCYKEL

Her kan I se, at jeg har hunget et par rigtig små plastik rangler på hver side af baghjulet også. De er hunget på med et smalt babybånd i begge sider af navet.

BLE MOTORCYKEL

Og her syntes jeg lige, at I skulle há et par billeder af den nye ejer, nu han lige er blevet 1 md gammel.

BLE MOTORCYKEL

Og som I kan se her, er han allerede en glad lille gut.

Jeg ved ikke, om det  kunne ha været lavet smartere på en anden måde, men det her er bare min måde at lave den på, med de ting jeg havde tilgængelige her lige nu, og da det kan være meget forskelligt, hvad man kan få alt efter hvor man bor, så bare  tænk på, at det betyder ikke noget, om det er den ene eller den anden rangle, bare den virker til de formål den skal, som vi har talt om her. Jeg havde oprindeligt købt et par tynde tæpper, som jeg ville ha brugt til at holde sammen, men de blev for tykke, når de blev rullet, og duede bare ikke, så jeg måtte finde på noget andet, så det gælder bare om at finde noget, I kan li´og som dur til projektet, og er tilgængeligt, hvor I nu bor. Så det er bare at gå igang og prøve sig frem med hvad man har for hånden. Der er ikke noget rigtigt eller forkert her, bare slutresultatet bli´r, som man gerne vil há det, så prøv jer lidt frem, og endelig bare spørg, hvis I får brug for hjælp til noget i jeres projekter, og vi vil bare rigtig gerne se billeder, hvis nogen af jer prøver jer med det her??

Det var godt nok noget af et langt indlæg her idag, men da jeg ved, at der var nogle, som er ret nye i det her, der havde spurgt mig, om jeg godt ville lave denne tut, så jeg håber virkelig, at den er til at forstå? MEN hvis der er noget som helst i det,  som nogen af jer overhovedet ikke forstår, eller I ikke føler er godt nok forklaret, så endelig bare spørg alt det I har brug for, og jeg lover, jeg skal svare lige så snart jeg ser det.
Hav en pragtful dag nu og held og lykke med jeres projekter.

 

close
1 kommentar
  1. Pia Larsen skriver

    Kanon ide til nybagte forældre og den lille ny,

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More