, ,

Å lage vinterlandskap med Distress Ink

Zora i Sverige har laget et fantastisk vinterlandskap ved hjelp av Distress Ink og post-it lapper. Kombinasjonen mellom vinterlandskapet i bakgrunnen og snøen som faller ned i forgrunnen gir kortet en dybde som gjør det unikt. I denne artikkelen får du en innføring i hvordan du kan lage en slik bakgrunn til julekortene selv. 


Type prosjekt: Kort
Anledning: Jul
Teknikker brukt: Blending, distressing
Hovedfarge: Hvit og blå
Medium som er brukt: Distress Ink


Du starter med Distress Ink minidynor och slät vit cardstock och stora Post-It lappar som jag klipper som vågor i två olika utförande.

Jag börjar med marken och går sedan tillbaka och stämplar tallarna och granarna. 

Jag har också stämplat några med clear embossing, för att få lite lyster i kortet.Sedan strör jag över Fran-táge Shabby white embossing och värmer underifrån.

Börja med att klippa till två olika Post-It lappar till marken.

Börja längst ner och placera den första Post-it lappen  lite snett, distressa mot lappen. Byt sedan till den andra och upprepa. 

När du byggt färdigt ditt landskap avsluta rakt över med en av Post-It lapparna och arbeta dig upp mot toppen, med Distress färgen.

Jag gör kanterna mörkare och lämnar lite i mitten som ett ljusare parti. Där kan man göra en måne med en vit färg istället för en Post-It lapp.Då jag jobbar på en blank vit cardstock kan man matta ner med hjälp av den vita färgen. Den här fick en måne.

Nu är det bara att stämpla dit träden där man vill ha dem. OBS! glöm inte att sätta tillbaka Post-It lapparna där du vill att träden ska sluta. 

Detta blev resultatet den här gången, nu är det embossingens tur, den strör jag på och embossar underifrån.

Jag har stämplat granarna i kanten på skrivdelen inuti också.

Stämplarna är från Gummiapan och Art Impression.

Här är det två kort av en cardstock samt de små två bitarna som blir över. Kortstommen ca10,6 x 15.2 cm, jag utnyttjar hela cardstocken. 2 kortstommar och två mattor.

Tusen takk til Zora som lot oss få publisere artikkelen i The Paper Crafting. Dersom du ønsker å se mer av det Zora lager finner du bloggen hennes her: Löfquistens hörna

Foto: Zora
Publisert med tillatelse


Posted

Translate »