,

Scrappeintervjuet: Monika fra Norge

Monika har holdt på med papirhobby i drøyt syv år. Det startet med kort, dieser og blomster, etter hvert har det også blitt album, layouts, mixed media og blomsterlaging. Monika sier hun er en perfeksjonist som er opptatt av de små detaljer. Det siste året har Monika også brukt mye tid til fargelegging med copics. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Hei, jeg heter Monika Hassel og er bosatt i Trondheim. Jeg har samboer, to barn og to barnebarn. Til vanlig jobber jeg i IT-bransjen. 

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jeg oppdaget denne hobbyen høsten 2013, i godt voksen alder. Det var en kollega av meg som spurte om jeg ville bli med henne på Trøndersaksa, et scrappetreff som ble holdt i Trondheim. Hun scrappet litt i det små, men kjente ingen andre som drev på med denne hobbyen, så jeg takket ja til å bli med henne. Jeg har alltid likt å tegne og skrible på alt mulig. Skolebøkene mine var alltid fulle av pynteborder og små tegninger. På mitt første scrappetreff ble jeg helt målløs over alt det fine som kunne lages av papir! Jeg ble helt besatt og tenkte: hvorfor hadde jeg ikke oppdaget denne hobbyen tidligere? Siden den gang har jeg vært i denne “scrappebobla”. Jeg elsker å lære nye ting, og oppdaget etter hvert at jeg var jo ganske kreativ også! 

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg har prøvd forskjellig innen papirhobby. Det startet med kort, dieser og blomster. Videre ble jeg kjent med mixed media, laget album, LO, stempling av landskap, akrylmaling på lerret, laget blomster av foam, fargelegging med promakers og copics. Interessen for copics startet da jeg var på kurs med Elizabeth Elton. For et par-tre år siden fikk jeg tilbud om å kjøpe meg brukte copics, nesten komplett samling. Jeg måtte bare takke ja til det. Av alt det jeg har prøvd, så er det kortlaging jeg liker aller best. Det siste året har det blitt mye fargelegging med tusjene. Det må øves for å bli bedre, og det er tidkrevende. 
Jeg har eget hobbyrom, rett ved siden av kjøkkenet. Døra står alltid halvåpen, så det er lett å sette seg ned dersom det er ledig tid. Samtidig kan jeg kommunisere med de andre i huset. Hvor ofte jeg scrapper varierer, men jeg er mest kreativ på kveldstid. Jeg har mye hjemmekontor for tiden, på hobbyrommet. Da er det ikke så lett å sette seg ned med hobbyen etterpå. 

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Min stil, hm? Jeg legger ikke skjul på at jeg er en perfeksjonist, så jeg er opptatt av små detaljer. Noen synes jeg har en romantisk stil, gjerne med mye pynt. Er veldig glad i å bruke dieser. Ellers er jeg svak for den maritime stilen. Jeg tror ikke stilen min har endret seg med tiden, det er heller detaljene som jeg har blitt mer opptatt av og fargekombinasjoner. 

Vis oss 3-5 av dine favorittprosjekter. Hvorfor disse prosjektene dine favoritter?

Høstkort fra 2017: Lun og god stemning i kortet, brukte stampscapes i bakgrunnen, farget med distress ink og hvit gelpenn. 
Kort med påskemotiv: Liker helheten i kortet, de klare fargene, med sjøen som bakgrunnen. Nydelig motiv og den dype blåfargen i foldene på kjolen, som for øvrig er fargelagt med copics. 

 

Dekorert en liten fyrstikkeske med mixed media produkter. Havhesten lagde jeg av mould, og halefinnen er fargelagt med copics. Masse små detaljer i hele prosjektet. 
Enkle slimline kort i jul og vinterstil. Liker å skape stemning i et prosjekt, spesielt ved hjelp av dies og selvlagde bakgrunner. 
Julekort med krans. Kransen er stemplet, klippet ut og fargelagt med tusj. Blomstene har jeg laget selv. Pyntet med mikroperler og «snø». Brukt glitterfoam på det som er stanset ut. 

Hva inspirerer deg? Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Jeg har mange gode scrappevenninner rundt omkring, og omtrent alle har inspirert meg på en eller annen måte. Av skandinaviske papirkunstnere, så synes jeg svenske Milo Lilja er rå med alle de små detaljene hun bruker i sine prosjekter. Yasmin Tölche har også inspirert meg (mixed media og LO). Ellers er det mange flinke copicsdamer i Norge som inspirerer meg. På sosiale medier bruker jeg for det meste facebook, instagram og litt pinterest som inspirasjon. Livesendinger på facebook har jeg sansen for. 

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Hvis jeg skal lære noe nytt, så må det være innen art journal. Foreløpig har jeg ikke hatt tid til å sette meg inn i det. Dessuten har jeg mye å lære enda innen fargelegging.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?

  1. Bigshot 
  2. Dieser 
  3. Stempler 
  4. Skjære/pregebrett 
  5. Copics 

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Øverst på min ønskeliste er flere refiller til copics. 

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Hvem i min scrappeverden jeg kunne tenkt meg å ha møtt «in real life»: Tim Holtz og Finnabair. De er utrolig flinke med det de triver med, ønsker å lære mer om diverse teknikker. 

Hvordan er din scrappeplass?
Min scrappeplass er under omorganisering. Akkurat nå strever jeg med å få plass til alt jeg har. Jeg sorterer dieser, stempler og ark etter tema, noen ganger etter merke. Tidligere hadde jeg en avdeling med «klin og klæsj» og en «tørr» avdeling. Den tørre avdelingen har nå blitt til hjemmekontor. 

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Ting jeg lager pleier jeg å legge ut på instagram og i diverse facebookgrupper, noen ganger på pinterest hvis jeg husker det. Jeg har ingen blogg, men ta gjerne en titt i min instagramprofil som er @monhasse. 

Foto: Monika Hassel
Publisert med tillatelse

Du finner flere artikler i serien “Nordstjernen” her: Nordstjernen


Nøkkelord dansk: Inspiration

Translate »