Scrappeintervjuet: Gøril fra Norge

Gøril fra Oslo startet med papirhobby for cirka 24 år siden, og det er kortlaging som står hennes hjerte nærmest. Hun lager kort nesten hver dag og vil gjerne ha kontakt med andre som har samme hobby. Så dersom du bor i Oslo og er kortlager kan du gjerne legge igjen en kommentar. Nedenfor kan du lese mer om Gøril og hennes flotte kort!

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Jeg heter Gøril, er 60 år og samboer. Vi har tre gutter på 25, 27 og 28 år. Jeg bor på Røa i Oslo og jobber i omsorgsbransjen. Mine interesser er trening, kortlaging og bøker.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
En venninne inviterte til kurs og introduksjon av stempling for en cirka 24 år siden. Tror ingen egentlig visste hva dette var for noe, men jeg ble hekta! De andre falt av etter som årene gikk, men jeg har altså fortsatt.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg lager kort. Selger en del og gir bort som venninnegaver eller ellers når jeg blir invitert bort.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Ja, det vil jeg si. Nesten hver dag, etter jobb og trening. Tiden jeg sitter å lager kort kan variere. Må liksom ha dagen. Også i helgene når jeg er hjemme. Alt står klart, så det er bare å komme å gå som det passer, og det er utrolig viktig! Går ikke å pakke vekk for hver gang.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
I starten brukte jeg ofte farget kortbase, og stilen var enklere – hadde ikke all den tilgangen til stempler og dies som jeg har nå. Nå bruker jeg kun hvit kortbase. Jeg elsker å lage blomsterkort, så det blir en del av det. Altenew sine stempler og dies synes jeg er nydelige. De siste blomstene jeg kjøpte er fra Spellbinders, og de er veldig små – liker pirkearbeid! Føler at jeg har samme stil, bare utviklet den mere ettersom årene har gått.

Vis og 3-5 av dine favorittprosjekter. Hvorfor er disse prosjektene dine favoritter?

Disse kortene var veldig morsomme å lage, etter Jennifer McGuire sin video. Brukte Unicorn Pigment Ink over farger som jeg hadde blendet sammen. Stemplene er fra Hero Arts – synes fugler er dekorative på kort.

Lager årlig julekort for en gammel dame, og for henne må det være julerødt i kortet. Kombinerer det jeg har, og synes dette ble ganske bra! Dekorerer alltid konvoluttene også.

Det er lenge siden jeg har laget et så stort kort; 14×14,5. Blomstene er store, og teksten var større enn jeg hadde trodd da jeg bestilte på nettet. Men på dette kortet ble det helt supert.

I denne pakken fra Spellbinders er det bare dies. Morsomt å lage kort med blomster på denne måten uten stempler. Har masse kartong i forskjellige fargetoner, så prøver å finne farger som går i hop. Det går mye tid med prøving og feiling!

Dette er pirkearbeid! Går masse tid til å diese ut alle delene, og til å sette sammen alt. Har kjøpt en pinsett som gjør arbeidet lettere. Miniteksten fra Norsk Stempelblad er kjøpt på messe for flere år siden, og passer perfekt til små kort og disse små blomstene.

Hva inspirerer deg?
I starten var det Hero Arts og Jennifer McGuire, og henne følger jeg fremdeles. Hun er rå på teknikker og flink til å formidle uten for mye dill. Nå er det Instagram, Facebook og alle de forskjellige YouTube-videoene. Titter også innom Pinterest, der er det masse inspirasjon! Kortnilla har noen fantastiske flotte kort, og hun bruker stempler og dies fra Gummiapan som også er veldig enkle og dekorative.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Er vel egentlig fornøyd så lenge jeg kan holde på slik jeg gjør nå, men skulle gjerne lære å fargelegge – er dårlig på det. Ellers snapper jeg opp noe her og der. Har lært en del via Jennifer McGuire sine videoer.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Det må jo bli alle dies’ene, stempelputene, skjærebrettet, lim og alle de norske tekstene det da!

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Flere stempler/dies fra selskaper i USA som ikke Papiria i Trondheim tar inn. Det finnes så masse fint som jeg har lyst på! Men altfor dyrt å å få sendt inn i Norge som privatperson. Har jo blitt en del gjennom årene, så jeg tenker at jeg får bruke og utvikle det jeg har.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Tja, alltid moro å kunne møte noen som kan noe mere enn det jeg kan, så jeg kan utvikle teknikker og lære mer. Det jeg har ønsket meg hele veien, er vel egentlig en i nærheten der jeg bor som lager kort og som har samme stilen og samme sterke interessen som jeg har hatt i alle år. En som man kan dele ideer og diskutere detaljer med. Det hadde vært kjempehyggelig!

Hvordan er din scrappeplass?
Har min plass på soverommet med radio og alt i nærheten. Nå har jeg akkurat ryddet, så det som ikke brukes på daglig basis ligger på naborommet. Får liksom en egen ro når jeg setter meg på plassen min.

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Jeg legger ut på Facebook og Instagram, der finner dere meg under @gskaflem. Legger også ut på Papiria sin side når jeg bruker produkter jeg har kjøpt der. Hyggelig å få positive tilbakemeldinger fra likesinnede!

Foto: Gøril
Publisert med tillatelse 


Posted

Translate »