Scrappeintervjuet: Cesilie fra Norge

Cesilie startet med å scrappe album allerede fra konfirmasjonsalderen, og rundt 2003 begynte hun med kortlaging. Cesilie finner inspirasjon blant annet hos Åshild Halvorson, Jennifer McGuire og Tim Holtz, men lar seg også inspirere av nye designpapir. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Jeg heter altså Cesilie Forsbakk, er gift med en gårdbruker og er mamma til 2 jenter på 18 og 21 år. Vi bor i ei lita bygd som heter Kvitblik i indre Salten i Nordland fylke (ca 1 time øst for Bodø). Jeg er 49 år og har vært kreativ med all slags hobby hele livet, og er bla utdannet innenfor kultur, kunst og håndverk på lærerskolen. På gården vår driver vi mest med sau, men har også 6 alpakka for moro skyld. For 15 år siden begynte jeg å jobbe i en scrappebutikk, og siden har jeg drevet med det i større og mindre skala. Så nå kombinerer jeg scrappe- og landbruksrelaterte ting i gårdsbutikken vår.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jeg har alltid vært veldig glad i å ta bilder og ‘scrappet’ album fra konfirmasjonsalderen. Da jeg begynte å lage kort rundt 2003/4, ble jeg introdusert for en ny verden med papir og stempel, og begynte å scrappe bildene mine på en ny måte, med alt det fine man begynte å få tak i da. Jeg lager mest kort, men å scrappe bilder av jentene mine (og nær familie) er nok det som ligger mitt hjerte nærmest. Det forteller vår historie og vi sitter igjen med et produkt som vi har glede av i mange år. Men på grunn av butikken min lager jeg alt mulig for å demonstrere og vise frem alt det flotte man får tak i av produkter, så jeg er «altetende» og lager både kort, bokser, mixed media osv. og jeg har stor glede av å inspirere andre og være mitt eget designteam, hehe ?

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Jeg holder som regel på med scrapping flere ganger i uka, når jeg har tid.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Jeg syns det er vanskelig å beskrive min stil. Jeg liker det enkle, C&S tiltaler meg, og skulle jeg valgt utdanning på nytt så synes jeg grafisk design er veldig spennende. Men jeg ramler av og til ‘utpå’ og ender ofte opp med masse blomster, glitter og stæsj, haha..

jeg liker å bygge opp med 3d-tape, og blir veldig inspirert av nye papirer. Jeg er også veldig glad i stensiler og oxide, så dette lager jeg også en del av. En ting som beskriver min stil er nok måten jeg distresser på. Før brukte jeg ofte distress-ink og svertet kanter med en svamp, men nå bruker jeg sandpapir og pusser rundt alle sider på kartong, bilde/motiv eller mønsterark. (Særlig der kjernen på papiret kommer fram ved for eksempel Ranger eller Pion-kartong som har farget kjerne). Jeg synes dette gir prosjektet en ekstra dimensjon. Som regel er det også noe Stickles og litt perler/bling på prosjektene mine. Jeg lager ofte firkantede kort, og min nye favorittstørrelse er 5×5’’ .

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Av skandinaviske scrappere så lar jeg meg fascinere og inspirere av Åshild Halvorsen. Hun er en skikkelig papirkunstner og har et godt øye for design og prikken over i’en 🙂

Ellers hadde det vært morsomt å møte Tim Holtz eller Jennifer McGuire. Hun virker som ei veldig koselig dame, og jeg inspireres veldig av hennes enkle, men lekne stil på kort. Tim trenger vel ikke noen nærmere introduksjon, hehe, han er min ‘go to’ når jeg trenger inspirasjon til maskuline kort.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Av produkter som jeg MÅ HA ved min side når jeg sitter ved pulten min, er som nevnt tidligere, min lille pussekloss, en liten detaljsaks, en die-pick fra Ranger, en vannpensel, og min trådløse limpistol. Ellers er jeg veldig glad i mine blending tools som jeg bruker til stensilene.

Hvordan er din scrappeplass?
Scrappeplassen min egner seg ikke til å ta bilder fra, haha.. jeg begynner ofte på et nytt prosjekt før jeg er ferdig med det forrige. Hvis jeg sitter fast i en detalj jeg ikke blir fornøyd med, legges prosjektet til side og ofte kan jeg ha tre/fire ting jeg jobber med samtidig, og pulten min ser ut deretter..

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Jeg hadde en blogg for mange år siden, men etter at Instagram kom, ble den ikke brukt, og jeg sluttet også å besøke andres blogger.. tiden strekker ikke til, og der inne finner du alt du trenger..så du finner meg på cece_loves_paper på Insta, og der følger jeg også alle som inspirerer meg.

Vis oss 3-5 av dine favorittprosjekter. Hvorfor disse prosjektene dine favoritter?
Av mine prosjekter kan jeg trekke fram dette kortet av sommerfuglen, laget av en stensil og med distress oxides. Det er enkelt, men fargene er glade og oppsettet enkelt, et kort jeg liker godt selv, og som jeg føler representerer min stil.

Lerretet er et litt enkel mixed media prosjekt, med et bilde som betyr mye for oss, et lite prematurlam som bodde inne hos oss i to måneder, og mine to døtre. Dette står i stua som et koselig minne.

På det andre kortet har jeg farvelagt et lite stempelsett fra MFT. Jeg lagde ofte kort før hvor jeg malte motiver med distress ink, og dette stempelet med tekstene som hører til, passet så godt til en kjær venninne, så det settet måtte jeg bare ha. Det var morsomt å male litt motiv igjen, og kombinert med en av mine favoritt papirprodusenter, LemonCraft, synes jeg kortet ble passe søtt og enkelt.

Eksplosjonsboksen er en gave til min mor på hennes 70-års dag. Jeg er ikke så glad i å lage bokser, men her måtte jeg lage henne en liten minneboks med bilder fra livet hennes. Boksen står utstilt i stua i mitt barndomshjem. Det representerer litt av grunnen til at jeg driver med denne hobbyen, og det er gleden med å glede andre med det jeg lager og gir bort❤️.. selvfølgelig kombinert med gleden jeg får ved å la kreativiteten få blomstre, det er et must for meg 🙂

Foto: Cesilie
Publisert med tillatelse

Translate »