Scrappeintervjuet: Therese från Sverige

Nordstjernen: Therese från Sverige

Therese fra Sverige har holdt på med papirhobby siden våren 2011. Da satt hun i et kjøkken med vakkert påfugltapet og scrappet sine første påskekort. Therese kunne tenkt seg å møte Tim Holtz en eller annen gang. Som hun sier han står bak så mye innenfor scrappeverden… og for hennes utgifter.

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Jag heter Therese och är 43år gammal. Jag kommer ifrån en mycket kreativ familj och jag har alltid tyckt om att skapa. Jag bor i en förort till Stockholm med min sambo och våran dotter som nyligen fyllt tonåring och våra två marsvin Smilla och Chelsea.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Innan våran dotter föddes – våren 2008 – hade jag tecknat en del och främst målat med akvarell. Sen kom småbarnsåren och den kreativa sidan av mig “lades på hyllan”. Tiden gick och jag började känna en längtan efter att skapa igen. En kompis hade börjat med Scrapbooking och hon bjöd in mig att testa hobbyn med henne. Det var där det började. Hemma i hennes kök…med de vackra Påfågelstapeterna. Där scrappade jag mina allra första kort – Påskkort – våren 2011.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jag gör främst kort men har även provat på att göra minialbum och andra delar inom Scrapbooking som ATC, PL, LO o.s.v.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Jag har haft ett längre uppehåll då det till slut blev för mycket. Ett tag hade jag jättemånga kortbeställningar så jag kände till slut att jag inte längre hade tid att göra kort ifrån MIG till MINA vänner. Det blev för mycket krav och jag tog en paus. Idag står mitt Scrapbord återigen uppdukat och alla projekt som lades på is har nu fått en fräsch nystart. Bl.a en födelsedagskalender i Rolodex stil…fast på papperssugrör i en kartong. I detta nu ett nyupptaget och ytterst pågående projekt.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Min stil…jag vet inte riktigt. Jag tycker om att anpassa kortet efter mottagaren och då möter jag många olika stilar.


Hva inspirerer deg?
Inspiration får jag av Youtube-klipp, inlägg på Pinterest samt några otroligt duktiga kreatörer på Instagram. Där kan man bl.a se kort gjorda av Annelie Runesson. En skandinavisk scrappare som borde ge ut en bok med foton i på sina kort. Såååååå vackra.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Det jag just nu är sugen på att prova på inom Scrapbooking är Art Journaling samt att göra ATC-Coins.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Fem produkter jag inte kan vara utan;
☆ Min Big-Shot stansmaskin.
☆ Tim Holtz Glass media mat
☆ Aleene’s tacky glue
☆ Tim Holtz Stamp platform
☆ Alla mina färger (oxides,inks,sprays) – Ranger

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Överst på min önskelista just nu är lite blandat “Scrapgodis”. Det finns ju en del “villhöver” i denna värld. Bl.a den senaste färgen ifrån Ranger – Salvaged Patina. Då främst i Distress Oxide och Embossing glaze.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Tim Holtz hade varit häftigt att få träffa “in real life”. Han står bakom sååååå mycket inom scrapvärlden…och mina utgifter.

Hvordan er din scrappeplass?
Min kreativa plats är vid ett stort svart bord i vårat vardagsrum. Där står allt jag behöver inom bra räckhåll. Bakom mig står ett stort vitrinskåp som jag köpt på loppis och målat vitt. Det rymmer det scrapmaterial som inte behöver stå på bordet.

Andre opplysninger du ønsker å få med i presentasjonen?
För något år sedan kände jag att det vore kul att hitta ett skapande som var lätt att ta med. Ut till sommarstugan t.ex. Så vid sidan av Scrapbooking som främst sker på hemmaplan.. är Diamondpainting numera min semesterhobby.

Foto: Therese
Publisert med tillatelse

 

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.