Scrappeintervjuet: Siv fra Norge

Nordstjernen: Siv fra Norge

Siv Ella Andersen var den første som ble utdannet til Copic-instruktør i Norge. I dette intervjuet får du vite mer om hva som inspirerer Siv, hva hun har lyst til å lære seg videre og ikke minst får du stifte et nærmere bekjentskap med hennes egne favorittkort. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Hei ? Jeg heter Siv Ella Andersen, ekte nordlenning, bosatt i Oslo. Er gift og har barn og barnebarn. Jeg har jobbet med hobbyrelaterte ting i over 30 år, enten i butikk eller hos leverandør. Så ulike hobbyer har vært en stor del av livet mitt.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jeg har drevet med papirhobby helt livet. Har klippet og limt bilder i album uten å vite at det hadde et navn: scrapbooking. Har laget kort med alle mulige teknikker, alt fra mosaikk til å bruke fingeravtrykk og tegnet videre på det, maling/vann med glad-pack over ble flotte bakgrunner.

Hva slags papirhobby holder du på med? Holder du på med papirhobbyen ofte?
Rundt 1996/97 oppdaget jeg stempling, og da var jeg solgt! I begynnelsen ble det mye embossing, fargelegging med vannbaserte tusj. Så var jeg en tur innom fargelegging med Distress og Promarkers før jeg i 2008 fikk prøvd Copic for første gang – og da var det gjort. Jeg er usikker på om jeg i det hele tatt har laget et kort uten bruk av Copic siden da.  I 2013 var jeg heldig og ble utdannet til den første Copic instruktøren her i Norge, siden den gang har vi fått to instruktører til.

Jeg fargelegger med Copic nesten hver dag, går inn i boblen og bare koser meg! Prøver ut ulike teknikker, leker med fargekombinasjoner. Øver, øver, øver!

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Stilen min er nok litt sprikende ? Jeg lager oftest lag på lag, bruker mye dies, elsker mønsterpapir. Er opptatt av detaljer, og at farene skal harmonere. Noe av det jeg koser meg mye med er å lage guttekort, savner bare bedre utvalg i motiv der. Jeg tror ikke stilen min har endret seg så mye, men jeg har som sagt mere detaljer på kortene mine nå.

Hva inspirerer deg? Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Inspirasjon hos meg kommer i rykk og napp – og jeg kan bli inspirert av alt fra naturen til en reklameannonse! Mangler jeg inspirasjon kan en titte-runde på sosiale media hjelpe, det er så mange dyktige papirkunstener rundt omkring – de inspirerer på ulike måter.

Av de skandinaviske papirkunstnere er det Design Teamet i Copic Norge som inspirerer meg mest. De varter opp med nye ideer hver uke året igjennom.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Jeg skulle gjerne lært meg å bruke mer avanserte bretteteknikker, men der strekker nok ikke tålmodigheten min til…det er bare å innrømme det!

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Copic
Stempler
Papirkutter
Dies
Bigshot

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Etter så mange år «in  the game» har jeg vel lært meg at man trenger ikke alt, men om jeg skulle ønske noe må det være de Copic refillene jeg mangler.

 Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Dette spørsmålet er enkelt for meg: Zoe Mich, tidligere innehaver av Make it  Crafty. En dyktig artist med Copic, flink til å dele kunnskap, og en stor inspirasjon i mange år!

Hvordan er din scrappeplass?
Jeg er heldig å har et eget scrapperom, det har jeg forsøkt å innrede slik at det er lett tilgang på det jeg bruker mest. Men det er ofte omorganisering der! I tillegg er jeg mye på hytta, da er spisebordet okkupert av papir og tusj! Heldigvis er spisebordet stort, så det blir mat også ?

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Jeg har en blogg og legger også ut på instagram. I tillegg bruker jeg Facebook.
Blogg: Living with Markers
Instagram: siv.e.andersen

Foto: Siv
Publisert med tillatelse

 

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.