Scrappeintervjuet: Franziska fra Tyskland/Norge

Franziska har to hobbyer som hun gjerne kombinerer – det er kortlaging og maling. Franziska er opptatt av farger og former, og hun ønsker å lage stilrene, harmoniske og gjerne symmetriske kort. Kortene er gjerne inspirert av naturen. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Jeg heter Franziska Dietrich og er 35 år gammel. Jeg er opprinnelig fra Tyskland og flyttet til Norge i oktober 2008. Jeg jobber som pedagogisk leder i en barnehage i Drammen.

Når begynte du med papirhobby?
Jeg har alltid vært en kreativ person. Jeg begynte å tegne og male som barn, og har etter hvert utvidet hobbyen min med flere ulike kreative sysler som bl.a. kortlaging. Mitt første kort lagde jeg i 2017, det er ikke så lenge siden jeg begynte med papirhobby.

Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jeg begynte å følge flere og flere internasjonale papirkunstnere via YouTube og ble så inspirert av det de klarte å lage, at det ble et sterkt ønske av meg selv å tilegne meg ferdigheter på dette området. I 2019 var jeg ute etter et kort til et 60-årslag, men jeg fant ikke noe passende. Da ble jeg nødt til å lage et personlig kort på egenhånd, noe som var en stor utfordring for meg på det tidspunktet. Dette var nok et vendepunkt for meg og jeg begynte å lage kort på ordentlig.

Hva slags papirhobby holder du på med?
For det meste lager jeg kort og gavelapper til mange forskjellige anledninger. Men jeg lager også små gaveesker og dekorerer gaveposer av papir.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Hobbyen min er veldig viktig for meg og derfor bruker jeg en god del timer på hobbyrommet mitt hver eneste uke, så lenge det er mulig. Siden jeg jobber 100% er hobbyen min nettopp det, nemlig en hobby. Likevel er det ikke alltid lett å se det på denne måten.

Beskriv din stil for oss.
Dette er faktisk et vanskelig spørsmål. Jeg mener at min stil er ganske varierende og avhengig av selve papirprosjektet som jeg lager. Jeg føler også at jeg må være ganske fleksibel med tanke på at jeg lager en god del kort og gavelapper på bestilling. Noen ganger kan et kort være ganske enkelt, med få detaljer og farger, og likevel passer det perfekt til anledningen. Andre ganger bruker jeg sterke farger og flere detaljer. Noe som går igjen i det jeg lager er nok rene linjer, symmetri så langt det lar seg gjøre og jeg er ganske så opptatt av sammensetningen av farger og former. Det skal være stilrent og harmonisk.

Har din stil endret seg med tiden?
I starten hadde jeg veldig lite utstyr og absolutt ingen erfaring innen kortlaging. Jo flere ferdigheter jeg tilegnet meg, jo mer utstyr ønsket jeg meg til å kunne lage flere og flere avanserte kort. Ferdighetene mine vokste spesielt fordi jeg etter hvert fikk forespørsel om bestillinger. Jeg ønsket selvfølgelig å oppfylle ønskene til kundene mine og det førte til at jeg testet ut nye teknikker og kjøpte inn mer og mer for å kunne tilby mer.


Vis oss 3-5 av dine favorittprosjekter.

Dette er et dåpskort som jeg har laget på bestilling. Kunden ønsket seg navnet til barnet på kortet, men utenom det hadde jeg ganske så frie tøyler, noe som faktisk ikke alltid er like lett. Jeg er veldig fornøyd med resultatet.
Blomsten på dette kortet er fargelagt for hånd med vannbasert blekk. Fargelegging med vannbasert blekk og akvarell synes jeg er veldig utfordrende, men samtidig utrolig flott når jeg får det til, som på dette kortet.
For å skape ulike strukturer i maleriene mine, bruker jeg noen ganger papir. Papiret i seg selv blir ofte veldig effektfullt i denne prosessen og noe som ikke bare kan bli kastet. På dette kortet har jeg nettopp brukt slikt papir som bakgrunn og kortet ble noe helt unikt.
Dette kortet er ett av mine favoritter. Jeg opplever kortet som veldig harmonisk og stilrent. Rett og slett et vakkert kort.

Hva inspirerer deg?
Det er mange forskjellige ting som inspirerer meg. Naturen er en viktig inspirasjonskilde for meg: det å følge årstidene og fargene og stemningene de fører med seg. Jeg blir inspirert av å være på en kunstutstilling eller bare være et vakkert sted. Videre blir jeg selvfølgelig også inspirert av å se hvordan andre papirkunstnere lager sine prosjekter via f.eks. Instagram, Facebook eller YouTube.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Jeg har blitt veldig glad i å lage kort i løpet av de siste årene, men jeg er også veldig glad i å male. Derfor ønsker jeg å lære å kombinere disse to hobbyene mine mer med hverandre. Dette er noe som jeg har tenkt på en god stund, uten at jeg har kommet ordentlig i gang. Jeg bruker maleferdighetene mine når jeg lager kort, men føler at jeg ikke er like god til å bruke kortlagingsferdighetene mine når jeg maler. Dette må jeg absolutt endre på i fremtiden.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Jeg kan ikke leve uten papirskjæremaskin, utstansemaskin, stempelputer, stempler, linjal og mye, mye mer. 

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Det er som alltid alt for mye. Jeg kan aldri ha nok stempler, dies og design-papir J.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Jeg blir veldig inspirert av Debby Hughes. Hun er et stort talent i mine øyner og jeg blir helt fasinert over hvordan hun lager kortene sine. Det hadde vært en drøm å møte og lære av henne «in real life».

Hvordan er din scrappeplass?
Jeg er så heldig at jeg har to mindre rom som jeg kan bruke til hobby. Det ene rommet er malerommet mitt og det andre rommet er kortlagingsrommet mitt. Man kan aldri ha nok utstyr, så det er selvfølgelig rommene som er for små, og derfor er det ofte litt kaos på hobbyrommene.

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Jeg er ganske aktiv på Instagram (franzi__dietrich). Her legger jeg ut alle prosjektene mine og deler også en del hverdagsøyeblikk fra turer i skog og mark, siden jeg er veldig glad i å ta bilder på turene mine. Jeg har også en egen Facebook- side med navn Lille Skattekiste.

Foto: Franziska
Publisert med tillatelse

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ UKENTLIG OPPDATERING MED DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Meld deg på innen 20. juni og vær med i trekningen om en hemmelig gave til en verdi av minst 500 kr. Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.

Kommentarfeltet er stengt.